Borsenii sunt chemati sa semneze pentru demiterea primarului Remus Stetco (VIDEO)


Foto primar Borsa - Remus StetcoCasutele postale din Borsa au fost umplute cu tabele nominale pe care locuitorii erau invitati sa semneze pentru organizarea unui referendum pentru inlaturarea primarului din Borsa. Actiunea nu a fost revendicata de nimeni, insa Remus Stetco spune ca apartine mai vechilor sai adversari politici, care incearca sa destabilizeze administratia locala. 

Tabele nominale pentru strangerea de semnaturi au fost imprastiate prin orasul Borsa in ultimele zile de persoane care au actionat din umbra, dar cu un scop bine determinat: de-al da jos pe primarul Remus Stetco. 
In respectivele hartii sunt enumerate mai multe motive pentru care alesul local trebuie suspendat din functie si organizate alegeri anticipate. Nemultumirile initiatorilor actiunii privesc cedarea serviciilor de apa si canal catre societatea Vital din Baia Mare, fapt ce a determinat majorarea tarifelor, dar si instrainarea domeniului public si privat al Consiliului Local Borsa catre persoane din anturajul sau. Primarului Remus Stetco i s-a mai imputat gestionarea necorespunzatoare a bugetului local, precum si faptul ca este anchetat de procurorii DNA Cluj. 
Principala nemultumire a initiatorilor actiunii este pretul apei, care de la 1,79 lei/mc+TVA a ajuns la 2,13 lei/mc. ”Apa este mai scumpa decat in Baia Mare, unde se plateste 1,73 lei/mc fara TVA, iar apa trebuie filtrata si pompata. La Borsa apa merge insa gravitational, cheltuielile fiind minime”, s-a precizat in scrisoarea adresata borsenilor.

Motive pentru organizarea referendumului antiprimar la Borsa:
1.Cedarea, de catre primar, pentru interese proprii, a serviciului de apa si canal la S.C. Vital S.A. Baia Mare.
2.Instrainarea a peste 80% din domeniul public si privat al Consiliului Local Borsa catre persoane din grupul de interese al primarului in functie.
3.Gestionarea necorespunzatoare a resurselor financiare din bugetul local.
4.Dosarele penale nesolutionate ale primarului Stetco Cornel Remus, aflate la DNA Cluj.

Borsenii au fost chemati sa isi treaca numele si domicliul intr-o lista, cu precizarea ca doar in aceste conditii poate fi organizat referendumul contra primarului. Remus Stetco spune ca a aflat si el de initiativa si crede ca aceasta a fost pusa la cale de rivalii sai politici. El acuza ca initiatorii au recurs si la fraude ca sa isi atinga scopul.

Remus Cornel Stetco, primarul din Borsa, a spus ca a aflat de initiativa. ”Este o incercare mai veche a adversarilor mei politici, care au incercat si incearca sa destabilizeze administratia publica din Borsa si mai ales sa puna lucrurile bune care se intampla la Borsa sub semnul intrebarii. Am aflat insa ca sunt folositi si copii in aceasta actiune si sunt si semnaturi false in tabele. Este aceeasi echipa care de fiecare dat a pus in lumina urata Borsa, au stiut sa faca doar reclamatii, nu au niciun proiect realizat pe Borsa, sunt aceeasi oameni care incearca sa ma discrediteze personal, cat si administratia si realizarile care le are”, a spus Remus Stetco.

Primarul din Borsa i-a si nominalizat pe initiatorii actiunii de strangere de semnaturi pentru referendum, chiar daca acestia nu figureaza nicaieri pe tabelele nominale pe care le-au distribuit in casutele postale ale locuitorilor orasului.

”Sunt vechi adversari politici, si anume Mihali Matei si fostul viceprimar al orasului Borsa, Timis Ionel. Au frustrari personale si incearca sa si le justifice. Cred ca mai sunt si persone de la judet care ii incurajeaza si al caror tel este sa destabilizeze Borsa din punct de vedere politic sau sa-si atinga anumite scopuri politice in localitate”, a explicat primarul, care nu a spus la care dintre liderii politici maramureseni se gandeste, dar care ar putea fi Mircea Man, tinand cont ca Stetco este liberal. 

Niciunul dintre cei indicati de primarul Borsei ca ar fi in spatele actiunii nu a putut fi contactat pentru a comenta declaratiile acestuia. Edilul sef al orasului nu da nicio sansa organizatorilor actiunii, care trebuie sa stranga cel putin 8.000 de semnaturi ca sa organizeze referendumul.

Autor: Andrei Sovan


Sursa: Maramuresul Online


















Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, joi, 8 aprilie 2010


Leave a Reply