Hackerii naţionalişti povestesc cum au intrat în site-ul Le Monde
"Haiduci" , "web-golani", "cavaleri ai internetului", hackerii de la Romanian National Security au averizat că acţiunile lor vor continua în săptămânile ce urmează. Ei nu vor ataca siteurile, ci vor transmite doar mesaje ţărilor care sunt neprietenoase cu românii.
Un grup de 20 de tineri "lucrează" la Romanian National Security, gruparea care a "spart" siturile The Telegraph şi Le Monde, la o distanţă de cinci zile.
Într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, unul dintre membrii grupării a povestit care este modul de acţionare şi ce îi îndeamnă să facă asta.
Tânărul, în vârstă de 17 de ani nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea. De fapt, a spus el, cei 20 de membri ai grupării nu se cunosc între ei. Doar părinţii lui, care sunt şi ei naţionalişti, ştiu ceea ce face şi sunt de acord cu asta. În rest, are o viaţă normală - "pregătire pentru bac, grătare în week-end şi întâlniri cu iubita".
Tânărul a spus că semnalul de alarmă a fost tras pentru că "românii sunt, în general, mult prea toleranţi. Ne-am săturat să fim îmbrânciţi, trebuie să punem piciorul în prag!". El a ţinut să precizeze că Romanian National Security nu este formată din rasişti şi a ţinut să le ceară scuze "romilor care duc o viaţă onestă şi cunosc atât munca cinstită, cât şi respectul".
Deşi românii sunt cunoscuţi ca fiind foarte buni informaticieni, metoda de operare presupune şi o foarte bună sincronizare a celor care vor să modifice un site. " Site-urile s-au «spart» printr-o metodă numita SQL Injection, prin care am extras datele de logare ale administratorilor, ne-am logat sub contul acestora, în panoul de control, de unde am uploadat pe serverul lor un script care ne uşura munca şi care ne dădea acces la tot serverul. Prin scriptul acela am modificat prima pagină", a descris tânărul metoda de operare.
"Dacă voiam, puteam sustrage informaţii confidenţiale, puteam infecta calculatoarele redacţiei şi pe cele ale cititorilor care accesau site-ul", a adăugat hackerul, dar s-au limitat la a afişa un mesaj în română, pentru ca englezii şi francezii "să-şi bată capul cu traducerea".
Cavalerii internetului se dezic însă de infractorii informatici. Ei nu şi-au folosit niciodată cunoştinţele în IT pentru beneficii materiale, informatica şi securitatea IT fiind pentru ei "un hobby".
Romanian National Security a atacat siteul franţuzesc Le Monde prin care le cerea francezilor să facă distincţia dintre români şi ţigani. Un mesaj asemănător a fost postat şi pe siteul publicaţiei englezeşti The Telegraph.
Sursa: Maramuresul Online
Maramuresul Online