Mariuca Verdes – Miss Morosanca 2010

Foto Miss Morosanca 2010 (c) eMM.ro11 fete mandre tare au trecut in seara zilei de azi, 8 august, prin diferite "probe de foc" pentru a concura pentru titlul de Miss Morosanca 2010. Evenimentul s-a desfasurat la Teatrul de Vara de la Muzeul de Etnografie si Arta Populara si s-a bucurat de un public insemnat, dornic sa admire frumusetea si spontaneitatea fetelor din Maramures. Initiativa unui astfel de spectacol-concurs a apartinut reprezentantilor Asociatiei de Tineret "Am fost si-om fi" si ai Consiliului Judetean. Organizatorii evenimentului si-au propus, de aceasta data, un spectacol care sa uimeasca prin originalitate, iar selectia sa "tinteasca" frumusetea autentica. Si se pare ca au reusit, deoarece concurentele intr-adevar au iesit in evidenta prin nonsalanta si originalitate. Din juriu au facut parte jurnalisti, oameni politici, folcloristi, iar spectacolul a fost prezentat de jurnalistii Dan Coarda si Radu Tolas. Juriul a avut o misiune grea, insa Mariuca Verdes din Desesti a reusit sa "le bata" pe cele 10 concurente si sa obtina titlul de Miss Morosanca. 


Foto spectacol-concurs Miss Morosanca (c) eMM.ro
Spectacolul-concurs, in urma caruia s-a ales cea mai frumoasa si iscusita dintre tinerele maramuresence, a inceput cu oarecare intarziere, dar a reusit pana la urma sa umple sala Teatrului de Vara de pe Campul Tineretului. Cele 11 concurente din mai multe localitati din Maramures, care mai de care mai frumoase si mai dezinvolte, au fost nevoite, pentru a putea obtine titlul cel mare, sa treaca prin mai multe probe care sa le puna in evidenta atat frumusetea, cat si inteligenta, dibacia si spiritul artistic. 

Foto Miss Morosanca (c) eMM.ro
Astfel, de la prezentarea costumului popular sau al celui traditional de mireasa, pana la pregatirea bucatelor sau veleitatile de cantareata sau dansatoare, fetele au trebuit sa dovedeasca ca se pricep… la toate. 
Frumoasele morosence au uimit publicul prin originalitate, dezinvoltura si spontaneitate. Astfel, pentru orice intrebare-capcana adresata de juriu, au gasit repede un raspuns cu talc. De pilda, la intrebarea "pentru ce porti tu zgarda la gat ?" , Nicoleta Petrehus a replicat, fara a parea cat de cat incurcata, "Port zgarda, ca sa arat lumii ca-s luata" (adica, fata are deja un iubit). 
Foto Miss Morosanca (c) eMM.ro
Alte concurente au venit la concurs cu un scop precis : sa castige si "sa-i fac mandri pe localnicii din Satulung", a spus Denisa Roman sau ca sa-si puna in valoare splendidul costum, pastrat de la parinti. "Sunt mandra de costumul meu. Are o vechime de peste 50 de ani si este mostenit de la parinti", a marturisit Petronela Nistor. 
Dezinvoltura fetelor a uimit atat publicul, cat si organizatorii. "Am prezentat multe concursuri de acest gen, dar niciodata nu am vazut fete atat de destinse. Au intrat in toate jocurile noastre… Extraordinar", a spus jurnalistul Dan Coarda. 

Foto Concurs Miss Morosanca (c) eMM.ro
Cunoscutul rapsod Dumitru Farcas este multumit ca, prin organizarea unor concursuri de acest fel, se continua traditia Maramuresului. "Salut orice initiativa apropiata spiritului maramuresean", a declarat artistul, care a avut dificila misiune de a departaja fetele.
Foto Miss Morosanca (c) eMM.ro
Si juriul a deliberat, nu fara greutate, insa. Astfel, titlul de cea mai frumoasa maramureseanca a revenit Mariucai Verdes din Desesti, locul II a fost obtinut de Iuliana Demian din Surdesti, iar pe locul III s-au clasat Roxana Florian din Coas si Ioana Chindris din Ieud.

Sursa: Maramuresul Online



Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, miercuri, 11 august 2010


Leave a Reply