Remember 11 Septembrie 2001 [Galerie foto]


11 septembrie va ramane in istoria omenirii una dintre cele mai negre zile. Caderea celor doua turnuri gemene din New York a declansat o tensiune fara precedent intre statele lumii. Pe 11 septembrie 2001, patru avioane de pasageri au fost deturnate de teroristii islamisti. Doua dintre ele s-au prabusit asupra turnurilor gemene World Trade Center din New York, un al treilea asupra Pentagonului, la Washington. Al patrulea, destinat a lovi sediul Congresului sau Casa Alba, s-a prabusit intr-un camp din Pennsylvania.
Comemorarile din acest an au loc pe fundalul controverselor privind proiectul sustinut de primarul newyorkez Michael Bloomberg si de presedintele Obama, proiect ce prevede construirea unui vast centru cultural islamic, ce va cuprinde si o moschee, in apropiere de Ground Zero, si este considerat de multi drept o insulta adusa memoriei victimelor si „pamantului sfant” de la Ground Zero.
Sambata, partizanii si opozantii acestui proiect manifesteaza pe strazile orasului New York.
Printre opozantii acestui proiect se numara si pastorul integrist Terry Jones care a amenintat ca va da foc la 200 de exemplare ale Coranului in fata bisericii sale din Gainesville, Florida.



Sursa: Maramuresul Online

Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply