Maramures, plai de fashion!

Designerii se inspira din portul Morosenesc pentru colectiile lor.

La inceput de sezon, cautam noile tendinte pe la Milano, Paris sau New York, insa in realitate sunt mai aproape de noi decat ne asteptam. Porturile traditionale romanesti ii fascineaza pe designeri, care fac bani frumosi cu hainele inspirate din Maramures.

Asa ca, daca vrei sa fii in trend, arunca mai intai o privire prin dulapul bunicii, pentru ca s-ar putea sa gasesti pe acolo piese care se vand acum in magazine chiar si cu 200 de euro. Ca sa nu te pierzi in detalii, iti spunem exact ce se poarta: camasile tesute in casa, la razboi manual si fustele plisate sau incretite putin in talie.

Brand-ul american Anthropologie a creat o intreaga colectie inspirata din Maramures pentru aceasta toamna, iar hainele se vand atat in magazinele lor din AmericaAnglia si Canada, cat sionline, in peste 30 de tari.

Sedinta foto pentru catalogul de prezentare a fost facuta intr-un decor identic cu satele traditionale din Maramures, iar hainele resuesc sa transforme costumele  populare in piese foarte actuale.



Vezi in galeria foto mai multe modele de haine pe care le poti cumpara online de pe Anthropologie.com!




Rochiile, fustele si camasile sunt brodate dupa porturile traditionale maramuresene, iar vestele din blana, poncho-urile si puloverele tricotate completeaza colectia. 


Preturile nu sunt deloc de neglijat – bluzele se vand cu sume intre 50 si 200 de euro, in timp ce paltoanele sau cizmele ajung pana la 600 de euro.



Sursa: Maramuresul Online

Responsabilitatea pentru continutul comentariilor nu apartine MM Online, ci utilizatorilor care le posteaza.
Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply