AVEM UN PRESEDINTE : ALES "MIRCEA GEOANA"


Mircea Geoana a obtinut circa 52%, iar Traian Basescu in jur de 48% din voturile alegatorilor in turul doi al alegerilor prezidentiale.

Primele rezultate ale exit-poll-urilor arata ca Mircea Geoana este noul presedinte al Romaniei, el situandu-se cu 2-4% in fata lui Traian Basescu, in functie de institutele de sondare. Astfel, Mircea Geoana a obtinut 52% din voturile romanilor, potrivit INSOMAR si 51,2%, potrivit CCSB. Diferenta dintre el si Traian Basescu este, insa, de cateva procente, actualul sef al statului obtinand 48% din voturi, potrivit INSOMAR si 48,8%, ptrivit CCSB.

Procentele difera, in functie de institutul de sondare, astfel:

INSOMAR, comandat de Realitatea TV:

1. Mircea Geoana - 52%
2. Traian Basescu - 48%

CCSB, comandat de Antena 3

1. Mircea Geoana - 51,2
2. Traian Basescu - 48,8%

Cu toate acestea, ambii candidati au sustinut ca au castigat, in discursurile de la anuntarea exit-poll-urilor.

"Aveti incredere in ce va spun, am castigat", a anuntat Traian Basescu, furand startul discursurilor, incepand sa vorbeasca mai devreme cu circa 10 minute inainte de anuntarea exit poll-urilor. "Marea mea rugaminte la dvs este ca in intervalul de la ora 21 si pana la ora cand se va termina numaratoarea voturilor, electoratul meu sa fie linistit ca numaratoarea votului nu poate fi fraudata, pentru ca la BEC este o echipa de oameni care trebuie sa dea un rezultat corect", a spus Traian Basescu.

Si Mircea Geoana si-a anuntat victoria, impartind-o inca de la primele fraze cu Crin Antonescu si liberalii. "Vreau sa multumesc milioanelor de romani care ati venit la vot, celor care ati venit la vot, celor care si-au pus increderea in mine. In primul rand este victoria lui Crin Antonescu si a prietenilor liberali. Este victoria lui Crin, in aceeasi masura cu victoria mea", a declarat Mircea Geoana la cateva clipe dupa aflarea rezultatelor partiale.
Duminica, 06 Decembrie 2009, ora 21:00








Sursa:Maramuresul Online















Maramuresul OnlineMaramuresul Online



2 Responses to AVEM UN PRESEDINTE : ALES "MIRCEA GEOANA"