Poligamie dusa la extrem

Un indian, pe nume Ziona Chan, are nu mai putin de 39 de neveste, 94 de copii si 33 de nepoti. In total, familia sa numara 181 de membri si locuieste intr-o casa cu patru etaje si 100 de dormitoare, situata pe un deal din satul Baktwang din nord-estul Indiei, aflat la granita cu China, o zona populata de migratorii mongoli.
Familia este foarte bine organizata, iar la treburile casei – curatenie, spalat, gatit - trebuie sa participe toata lumea, prin rotatie. Pentru a hrani toti membrii familie, la o singura masa, e nevoie de 30 de pui, 55 kg de cartofi si 100 kg de orez.

Ma simt cel mai special copil al lui Dumnezeu. EL mi-a dat atatea suflete de care sa am grija. Ma consider un om foarte norocos, pentru ca sunt sotul a 39 de femei si capul cele mai mari familii din lume”, a declarat Chan intr-un interviu.

Intamplator sau nu, Chan este seful unei secte care permite si incurajeaza poligamia. In mod surprinzator, toate nevestele sale sunt multumite si nu le deranjeaza, aparent, faptul ca fac parte dintr-o familie atat de mare.

Barbatul, tamplar de meserie, este considerat de sotiile lui “cel mai frumos om din sat” si “cea mai importanta persoana din casa”. “Ca sa-mi extind secta, sunt gata sa merg chiar si in SUA sa-mi gasesc neveste”, sustine indianul de 67 de ani, care inca ar mai vrea sa se insoare.

Sotiile sale trebuie sa isi astepte randul pentru a intra in dormitorul conjugal. Nevestele tinere dorm in camerele cele mai apropiate, iar cele mai in varsta dorm mai departe de dormitorul indianului.

Cel mai varstnic dintre baietii lui Ziona Chan, Parliana, 50 de ani, sustine ca tatal sau s-a casatorit cu atat de multe femei din generozitate, pentru ca acestea erau foarte sarace, iar el a vrut sa le ajute.Sursa: Maramuresul Online
Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply