447 a emis 24 de mesaje automate de anomalieTrimite stirea pe Yahoo! MessengerAvionul A330 al companiei Air France, care a dispărut deasupra Oceanului Atlantic luni dimineaţă, a transmis în mai puţin de cinci minute 24 de mesaje automate de anomalie, a anunţat sâmbătă biroul francez însărcinat cu ancheta accidentului aviatic, citat de AFP. Foto (1)
Vezi Galerie Articol
În total, 24 de mesaje ACARS (despre anomalii, pene sau întreruperi ale funcţionării sistemelor) au fost trimise între orele României 05:10 şi 05:14 de avionul Airbus care parcurgea ruta Rio de Janeiro-Paris, a anunţat Alain Bouillard, însărcinat cu ancheta din cadrul Biroului pentru Anchete şi Analize (BEA).

Ultimul mesaj cu privire la poziţia avionului a fost trimis la ora României 05:10.

Potrivit directorului BEA, Paul-Louis Arslanian, au fost trimise diferite mesaje despre sisteme aflate "în pană sau oprite", printre care şi sistemul de pilot automat.

Mesajele de anomalie sunt transmise automat avion şi în cazurile în care un sistem a fost oprit deliberat de piloţi, a subliniat specialistul francez.Lasa un comentariu pentru acest articol


Leave a Reply