Buletin de presă 03.06.2009



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Amplă acţiune rutieră desfăşurată în Baia Mare

Ieri, 02 iunie 2009, poliţiştii de la Serviciul Poliţie Rutieră Maramureş au desfăşurat o acţiune în municipiul Baia Mare. Scopul acesteia a fost prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi conducătorii de mopede şi combaterea indisciplinei manifestate în trafic de către aceştia.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat conducătorilor de mopede 104 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13 450 lei. De asemenea, poliţiştii participanţi la acţiune au constatat alte 75 de contravenţii pentru abateri de la regimul circulaţiei, 5 la Legea 12/1990 şi 10 la Legea 61/1991 care au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de peste 17 000 lei.
Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 1009 pachete de ţigări, de provenienţă Ucraina, netimbrate în România.

Acţiune la Ardusat

Poliţiştii de la Ardusat au desfăşurat ieri o acţiune în cadrul căreia l-au depistat pe Matyas V. de 25 de ani din judeţul Harghita. Bărbatul oferea spre vânzare rotopercutoare fără să aibă documente de provenienţă a acestora şi nici autorizaţie în acest sens. El a fost sancţionat contravenţional iar rotopercutoarele, în valoare de 1 500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Arestat preventiv şi cercetat pentru infracţiuni la regimul circulaţiei

Băimăreanul Valentin G. de 50 de ani din Baia Mare, cu toate cu nu are permis, a condus luni un autoturism pe str. Luminişului. Ajuns în dreptul imobilului nr. 18 a urcat pe trotuar unde a acroşat-o pe Roberta R. de 30 de ani din Băiuţ. În urma impactului, femeia a fost transportată la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale. Valentin a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, lui i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost reţinut de procuror şi prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Baia Mare a emis pe numele băimăreanului Valentin G. mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Autoaccidentare la Sighet

Aseară, în jurul orei 20.00, poliţiştii au fost sesizaţi că pe un teren rampă, în zona pădurii ,,Setea Potop”, un bărbat s-a autoaccidentat. Alexandru B. de 44 de ani din Sighetu Marmaţiei, fără să aibă permis, a condus un tractor cu care tracta un ştraf. A trecut peste o mejdă şi s-a răsturnat peste cap, fiind prins între tractor şi ştraf. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Sighet şi apoi transferat la un spital din Cluj Napoca. Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili împrejurările concrete în care s-a produs evenimentul.











Lasa un comentariu pentru acest articol


Leave a Reply