Paula Seling si Ovi vor reprezenta Romania la concursul Eurovision 2010

Paula Seling si Ovi vor reprezenta Romania la concursul international de muzica Eurovision 2010 de la Oslo. Ei au obtinut cu piesa "Playing With Fire" cel mai mare punctaj din partea publicului si a juriului la finala nationala a competitiei care a avut loc, sambata seara, 6 martie, la Circul Globus.

Pe pozitia a doua in clasamentul final s-au situat Luminita Anghel, Tony Tomas si Adrian Piper, care au interpretat piesa "Save their Lives", iar pe locul al treilea s-a clasat Catalin Josan, cu melodia "Around, Around".

Paula Seling si Ovi au obtinut 12 puncte din partea juriului Eurovision si 12 puncte din partea publicului, echivalentul a 23.412 voturi telefonice. Cei doi s-au clasat pe primul loc atat in preferintele juriului, cat si in cele ale publicului.

Pe langa juriul de la Bucuresti, format din George Natsis, presedinte, Cristian Faur, Andrei Kerestely, Grigore Cartianu, Gabriela Scraba, Laura Coroianu, Dan Teodorescu, Dida Dragan, Adrian Ordean, Mihai Traistariu si Christian Raetscher, concursul Eurovision a avut, anul acesta, si patru jurii teritoriale, la Cluj, Craiova Iasi si Timisoara, compuse din profesionisti in domeniu.

Romania va intra in concurs in cea de-a doua semifinala, care va avea loc pe 27 mai, acest lucru fiind decis in urma unei trageri la sorti desfasurate la Oslo. Prima semifinala va avea loc pe 25 mai, iar Romania va concura in a doua semifinala, alaturi de Elvetia, Lituania, Georgia, Turcia, Irlanda, Slovenia, Suedia, Ucraina, Olanda, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Azerbaidjan, Cipru, Israel si Armenia. Ordinea intrarii in concurs va fi stabilita - ca de obicei - la intalnirea sefilor de delegatie, in martie.

Finala nationala a concursului Eurovision a avut loc sambata seara la Circul "Globus" din Capitala. Prezentatorii galei au fost Horia Brenciu si Valentina Pelinel, iar Olsen Brothers, castigatorii Eurovison 2000, au fost invitatii speciali ai evenimentului.

Finala concursului Eurovision se va desfasura in data de 29 mai 2010, la Oslo, Norvegia.
Anul trecut, Romania a fost reprezentata in competitie de Elena Gheorghe, care a participat cu piesa "The Balkan Girls", ce s-a clasat pe locul al 19-lea in concurs.

Sursa: Maramuresul Online












Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply