ROMANI IN ITALIA – Numarul romanilor din Italia a depasit 1,1 milioane, conform unei statistici oficiale

Numarul romanilor din Italia a ajuns la cel putin 1.165.000, comunitatea romanilor ocupand primul loc in Peninsula si locul doi ca numar de imigranti in spatiul UE, dupa turci, arata un raport al organizatiei Caritas, citat de pagina online a agentiei ASCA. 
Conform raportului "Romanii din Italia - intre respingere si acceptare", elaborat de Franco Pittau, Antonio Ricci si Laura Timsa Edizioni si prezentat la sediul "Accademia di Romania" din Roma, romanii reprezinta 24,5% din totalul strainilor aflati in Italia,fiind responsabili de 13,8% din delictele atribuite imigrantilor.

"Este din ce in ce mai important sa planificam cat mai bine conlocuirea cu romanii, care reprezinta un sfert dintre imigrantii aflati in Italia. O comunitate adesea discriminata in Italia, din cauza presupusei asocieri cu atitudini deviante", subliniaza Caritas.

In trecut a existat ceva anormal si din partea italienilor pentru ca, pe baza delictelor comise de romani la nivel individual, s-a ajuns la etichetarea unui intreg popor ca fiind «infractor», mai considera Caritas.

"Cei mai multi dintre romani au intentia ferma de a se integra in Italia, unde au reusitsa depaseasca o situatie economica nesatisfacatoare, muncind si creand firme, demonstrand recunostinta si atasament pentru tara care i-a primit", a mai mentionat Caritas, precizand ca 700.000 de romani muncesc oficial in Italia si 28.000 detin companii in Peninsula.





Sursa: Maramuresul Online












Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, luni, 29 martie 2010


Leave a Reply