Spicul Mocira este campioana Maramuresului, dupa ce a invins cu 6-2 CSO Borsa

In finala Ligii a patra, azi, pe stadionul "Viorel Mateianu" din Baia Mare s-au intalnit Spicul Mocira - castigatoarea seriei Sud, si Clubul Sportiv Orasenesc Borsa - invingatoarea din seria Nord. 6-2 scor final, dupa ce - la pauza - a fost 1-0. Meciul a fost arbitrat la centru de Danut Maghear, asistat de Ionut Sava si Radu Despa. Arbitru de rezerva: Adrian Suta. Meci disputat pe teren dificil, pe ploaie continua, in fata a circa 500 de spectatori. A fost si ploaie de goluri... Un meci savurat de spectatori, galeria echipei care a devenit campioana judeteana a Maramuresului in 2009/2010 cantand cu aplomb "Campionii, campionii" la finalul partidei, castigatorii facand traditionala baie de vin spumant la capatul celor 90 de minute de joc. 

SPICUL MOCIRA: Hicea (min. 81, Konyicska), P. Muresan (min. 86, Sabou), Cr. Muresan, V. Muresan, Pop, Piroska, Rus (min. 80, Petrus), Buciuman, Pataky, Cl. Muresan, Szaniszlo (min. 72, Doroltan). Rezerve: Mesaros, Jeler, Chisiu. Antrenor: Claudiu Muresan. 

CSO BORSA: Perta, Molnar, Macrai, Danciu, Seieoan, Parvulescu, Bichiri (min. 80, Timis), Lazar, Malina-Hantig, Ciolpan, Vargoczki (min. 54, Rad). Rezerve: Stetco, Andreian, Timis, Danciu, Rinja. Antrenor: Gheorghe Ratiu. 

EVOLUTIA SCORULUI 
min. 5 - Claudiu Muresan: 1-0 
min. 52 - Attila Piroska: 2-0 
min. 56 - Ciprian Buciuman: 3-0 
min. 62 - Lazar Rad: 3-1 
min. 66 - Tiberiu Pataky: 4-1 
min. 67 - Zorel Rus: 5-1 
min. 75 - Zorel Rus: 6-1 
min. 86 - Lazar Rad: 6-2 

CARTONASE: Macrai (min. 56), Perta (min. 57), Malina-Hantig (min. 62, min. 76), Parvulescu (min. 62) - galbene, Malina-Hantig (mn. 76) / Buciuman (min. 76) - rosii. 

Premiile de Fair Play au fost acordate echipelor Marmatia Sighet (seria Nord) si Gloria Renel Baia Mare (seria Sud). Golgheterii Ligii a IV-a au fost in acest sezon Danut Ardelean (Rozalina Rozavlea, seria Nord) so Zorel Rus (Spicul Mocira, seria Sud).Locul II a fost cucerit de CSO Borsa, in timp ce Spicul Mocira este castigatoarea Ligii a IV-a in Maramures si va reprezenta judetul nostru in meciul de baraj care se va derula in compania castigatoarei din judetul Satu Mare, pentru promovarea in Liga a treia. Au fost premiati si arbitrii care au oficiat finala. De asemenea, premii au fost acordate echipelor finaliste de juniori. Asten Tautii Magheraus - Tisa Sighetu Marmatiei 1-4. Sighetenii au devenit astfel campionii judeteni ai juniorilor. Doua premii speciale, pentru merite deosebite in promovarea fotbalului in Maramures, au primit din partea Asociatiei Judetene de Fotbal Maramures Teodor Brazdau si Iosif Gergely. 

ACTUALIZARE
RATIU: " Imi gasesc greu cuvintele"

"A fost un joc pe care l-am pierdut, din pacate, pe greselile noastre, greseli comise in aparare si, in special, in repriza a doua. Mi-e greu. Imi gasesc greu cuvintele. Ne-a batut o echipa mai buna. Ce este adevarat este adevarat. Speram ca, la anul, sa castigam din nou seria, sa revenim in Baia Mare pentru finala Ligii a patra si sa reusim sa ne calificam pentru meciul de baraj pentru promovarea in Liga a treia" a declarat, asediat de emotii, antrenorul CSO Borsa, Gheorghe Ratiu.

Cr. MURESAN: "Am iesit campioni pentru ca nu au fost altii mai buni"

"Un meci desfasurat in conditii grele. Bine ca a iesit bine. Speram sa iasa si in continuare bine. Noi nu facem antrenamente, jucam doar din placere. Pana la urma am iesit campioni pentru ca nu au fost altii mai buni: mi-ar fi placut sa fie o echipa tanara, dar sportul din Maramures a ajuns unde a ajuns. Este regretabil, dar asta este. O echipa formata majoritar din fosti jucatori, trecuti peste 30 de ani, sa castige de doua ori campionatul in ultimii trei ani este putin jenant pentru sportul din maramures. Jucam din placere si, din pacate, nu ne poate bate nimeni! Din pacate pentru sportul din Maramures..." a punctat Cristian Muresan de la Spicul Mocira.


Sursa: Maramuresul Online



Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply