Buletin de presă 04.06.2009



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Amplă acţiune în zona Sighetu Marmaţiei

În baza planului de acţiune ,,Strada 2009” poliţiştii din Sighet şi localităţile apropiate în colaborare cu poliţişti de frontieră şi jandarmi au organizat şi desfăşurat ieri o acţiune. Scopul acesteia a fost prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări, protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, prevenirea evenimentelor rutiere şi a furtului de material lemnos astfel încât cetăţenii să beneficieze de un climat sigur.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost controlate 217 autovehicule şi au fost legitimate 233 persoane. Poliţiştii au constatat o infracţiune la regimul circulaţiei, 64 de contravenţii sancţionate cu amenzi în valoare de 11 740 lei, au ridicat în vederea confiscării 117 pachete de ţigări, 10 ms material lemnos şi alte bunuri în valoare totală de 1 596 lei.
La ora 17.45, a fost identificată în trafic Maria N. de 20 de ani din comuna Călineşti, sat Văleni. Tânăra conducea pe DJ 185, Călineşti, un autoturism cu număr provizoriu a cărui valabilitate expirase în 22 mai 2009. Conducătoarea auto s-a ales cu dosar penal şi este cercetată acum pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Poliţiştii au confiscat 350 pachete de ţigări

Cu scopul prevenirii şi combaterii contrabandei şi traficului cu ţigări, poliţiştii au organizat şi desfăşurat o acţiune în satul Valea Vişeului. Astfel, au fost găsite abandonate într-o casă izolată 350 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 1 750 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea persoanelor care le-au ascuns acolo şi tragerea lor la răspundere.


Suspecţi de furt cercetaţi de poliţişti


La Baia Mare
Cercetările efectuate de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Baia Mare au dus la identificarea unui suspect de furt.
Dorin B. de 18 ani din Baia Mare, în noaptea de 31.05/01.06.2009 a dislocat şi sustras roata din faţă de la un scuter ce era parcat pe Bd. Republicii. Prejudiciul, în valoare de 200 lei, a fost recuperat şi restituit păgubitului. Suspectul este cercetat în libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Poliţiştii au fost sesizaţi ieri după masă că la un imobil de pe Bd. Bucureşti a fost reţinut un bărbat suspectat de furt. Agenţii de poliţie care s-au deplasat acolo l-au identificat pe suspect: Vasile M. de 36 de ani din Baia Mare, cunoscut cu antecedente penale. Acesta a pătruns prin efracţie în uscătoria imobilului de unde a sustras un covor. Prejudiciul, în valoare de 1 000 lei a fost restituit părţii vătămate. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.


La Sighetu Marmaţiei
În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii din Sighetu Marmaţiei în baza planului de acţiune ,,Strada 2009”, a fost identificat un bărbat suspect de furt. Vasile M. de 42 de ani din comuna Giuleşti care locuieşte fără forme legale în Sighet, în 20 mai 2009 a sustras o drujbă proprietatea unei sighetence. El este cercetat acum pentru furt calificat şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.


Un bărbat din Şomcuta cercetat pentru infracţiuni rutiere

Ieri, pe DE 58, între localităţile Satulung şi Şomcuta Mare a fost identificat în trafic un autoturism condus de Sorin C. de 43 de ani din Şomcuta Mare. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că autorizaţia de circulaţie provizorie pentru numerele ce erau aplicate pe maşină expirase în 15 mai 2009. De asemenea, reprezentanţii Registrului Auto Român care au efectuat controlul din punct de vedere tehnic al autoturismului au constatat că numărul de înmatriculare era poansonat în alt loc decât cel autorizat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările iar la finalizarea lor vor lua măsuri conform legii.

Evenimente rutiere

La Baia Mare
Pe str. Victoriei din Baia Mare s-a produs ieri după masă un accident de circulaţie soldat cu o victimă. Diana F. de 19 ani din Baia Mare a condus un autoturism pe strada amintită. S-a angajat în depăşirea unui autoturism care circula în faţa sa şi, pentru că nu s-a asigurat, a intrat în coliziune cu un moped care era angajat în depăşirea maşinii conduse de ea. În urma impactului mopedul, condus de Florentin S. de 17 ani din Baia Mare, a fost proiectat într-un autoturism care efectua manevra de mers înapoi. Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a conducătorului mopedului, care avea casă de protecţie dar nu avea curs de legislaţie rutieră. El a beneficiat de îngrijiri medicale şi nu a necesitat internarea.


La Borşa
Azinoapte, la orele 23.15, poliţia a fost sesizată că pe DN 18, str. Victoriei din Borşa s-a produs un accident de circulaţie. Anca T. de 21 de ani din Borşa a condus un autoturism dinspre Borşa spre Moisei. Nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta deosebit de periculoasă, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit carosabilul şi a intrat într-un podeţ din şanţul din dreapta drumului. În urma accidentului conducătoarea auto a suferit leziuni şi a fost transportată şi internată la Spitalui din Borşa.


În ambele cazuri poliţiştii continuă cercetările urmâna ca la finalizarea lor să ia măsuri conform legii.


O femeie din Sighet a spart geamurile unui imobil şi a sfidat organele judiciare


În 03 iunie, la ora 17.45, poliţia a fost sesizată telefonic despre faptul că Mihaela N. de 39 de ani din Sighetu Marmaţiei a spart două geamuri, în valoare de 100 lei, de la un imobil de pe str. Dragoş Vodă din aceeaşi localitate. La faţa locului s-a deplasat o echipă de siguranţă publică. Pentru a clarifica cele întâmplate, poliţiştii i-au invitat la sediul poliţiei pe păgubit şi pe femeia suspectă. În timp ce se deplasau spre poliţie femeia, aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a manifestat agresiv faţă de poliţişti. Mai mult, ajunsă la sediul poliţiei, a sfidat organele judiciare, a refuzat să intre în biroul poliţiştilor şi a încercat să fugă. Faptele comise de Mihaela N. constituie infracţiuni astfel că ea este cercetată acum pentru distrugere şi sfidarea organelor judiciare.


Autoaccidentare cu consecinţe grave

Un angajat al Staţiei de salvare Baia Mare a anunţat poliţia ieri la ora 17.39 că în imediata apropiere a străzii Limpedea din Baia Mare a fost găsit decedat băimăreanul Ion P. de 72 de ani. Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a constatat că în timp ce Ion P. cobora cu o căruţă trasă de doi cai, în locul numit ,,Vicha” a scăpat biciul şi s-a aplecat să-l ridice. În acest moment caii s-au speriat, bărbatul s-a dezechilibrat, a căzut iar în urma leziunilor suferite a decedat. Corpul neînsufleţit a fost transportat la spital în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului. În funcţie de cele constatate, poliţiştii vor lua măsuri.











Lasa un comentariu pentru acest articol


Leave a Reply