Au fost gasite ramasite ale avionului Air France! Nu exista supravietuitori



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Anchetatorii au anuntat ca au gasit noi zone in care se afla resturi ale aeronavei prabusite. Ele sunt la sud-est de Sao Pedro si Sao Paulo. Arealul in care se efectueaza cautari a fost restrans la 6 milioane de kilometri patrati.



Anchetatorii iau inca in calcul si ipoteza unui atentat, mai ales ca Air France primise o amenintare cu bomba cu 4 zile inaintea catastrofei din Atlantic. Amenintarea telefonica viza o cursa Buenos Aires - Paris, care insa a ajuns la destinatie fara probleme.

Cu toata flotila de avioane, cu toata armada dotata cu cele mai performante echipamente, inclusiv roboti subacvatici, descoperirea epavei zborului 447 se anunta teribil de anevoioasa. Un expert spunea ca ar putea fi cea mai grea operatiune de acest fel de la gasirea Titanicului, care a fost cautat zeci de ani.

4 IUNIE 2009

18:00 Armata braziliana a recuperat in cursul acestei zile primele resturi ale avionului Air France prabusit in Oceanul Atlantic, dar cauzele teribilului incident raman un mister.

17:20 Un comandant al companiei spaniole Air Comet, care zbura intre Lima si Madrid, nu departe de zona prabusirii avionului Air France aflat pe ruta Rio-Paris, a declarat ca a vazut o "stralucire intensa a unei lumini albe".

13:50 Autoritatile franceze au anuntat ca avioanele lor de cautare nu au gasit inca nicio ramasita a avionului Airbus prabusit in Atlantic, asta desi fortele aeriene braziliene au colectat deja numeroase resturi. Anchetatorii francezi au declarat ca operatiunile sunt coordonate, altfel spus echipele celor doua tari nu se afla in acelasi timp in acelasi loc, ceea ce ar putea explica situatia.

07:25 Noi resturi de epava au fost reperate in mijlocul oceanului, la 1000 de kilometri de coastele braziliene. A fost observat inclusiv un fragment de dimensiuni mai mari, care poate fi o parte a fuzelajului sau a cozii avionului.


3 IUNIE 2009

20:15 Echipele de anchetatori au gasit mai multe resturi ale aeronavei Air France prabusite in Atlantic, intre care un scaun, o vesta portocalie si o piesa "aparent metalica", de 7 metri. In apa a ramas o dara de combustibil, lunga de 20 de kilometri.
Conditiile meteo nefavorabile au fost, se pare, cauza tragediei.

In aeronava se aflau 126 de barbati, 82 de femei, sapte copii si un bebelus. Dintre acestia: 72 de cetateni francezi, 59 brazilieni, 26 germani, 9 chinezi, 9 italieni, 2 americani, 6 elvetieni, 6 libanezi, 4 maghiari, 2 spanioli, 5 englezi, 3 norvegieni, 3 irlandezi, 3 slovaci, 2 marocani, 2 polonezi, un angolez, un argentinian, un belgian, un islandez, o romanca, un rus, un suedez, un turc, un filipinez, un suedez, un austriac, un sud-african, un gambian, un danez, un canadian, un estonian si un croat.

O multime de VIP-uri se aflau in avionul Air France: Pedro Luís de Orleans e Bragança, in varsta de 26 de ani, descendent al familiei imperiale braziliene, trei manageri de top ai Michelin, un dirijor al orchestrei simfonice din Rio, un reputat arhitect german, o dansatoare a trupei de dans irlandeze River Dance, o cantareata braziliana.

In avionul mortii se aflau si zece angajati ai unei companii franceze si noua apropiati ai acestora, care primisera de la sefii lor cate o vacanta gratis, drept premiu pentru rezultate deosebite. Insa in loc de un concediu de vis au avut parte de un sfarsit tragic.


17:33 Papa Benedict XVI si-a exprimat condoleantele sale familiilor victimelor catastrofei aviatice de luni printr-un intermediul unui mesaj citit la debutul unei slujbe la catedrala Notre-Dame de Paris.

16:13 Anchetatorii delegatiei franceze, insarcinati sa gaseasca cutiile negre ale avionului prabusit, nu se arata foarte optimisti in gasirea acestora, dar declara ca rezultatele anchetei vor fi date publicitatii la sfarsitul lunii iunie.

16:11 Seful diplomatiei franceze, Bernard Kouchner, va pleca in Brazilia pentru a asista la ceremoniile oficiate in omagiul victimelor accidentului aviatic de luni.

16:08 Avioane din Brazilia, Franta si Statele Unite au decolat miercuri de la o baza aeriana din nord-estul Braziliei pentru a relua cercetarile privind cautarea ramasitelor avioanelor Air France.

13:00 Statul major al armatei franceze declara ca nu mai exista dubii in ceea ce priveste resturile avionului gasite in largul Coastelor Braziliei, in mod sigur sunt cele ale avionului Air France.

12:00 Mai multe nave vor incepe colectarea ramasitelor avionului A330, apartinand companiei Air France, prabusit in apele Atlanticului duminica noapte.

09:00 Zona va fi "periata" cu un avion radar al Fortelor Aeriene Franceze pentru a se face o cartografiere a resturilor, determinand astfel mai usor locul accidentului si ajutand gasirea cutiei negre a avionului.

07:30 Ramasitele localizate marti dimineata in Oceanul Atlantic, in largul coastelor Braziliei, apartin epavei avionului Air France care a disparut luni, a anuntat ministrul brazilian al apararii, Nelson Jobim, scrie CNN. Nelson Jobim a mentionat ca nu au fost gasiti supravietuitori.

Anuntul a fost facut dupa ce Jobim s-a intalnit cu rudele si prietenii brazilienilor care se aflau la bordul cursei AF 447 Rio de Janeiro-Paris.

2 IUNIE 2009

00:18 Air France: lista oficiala cu numele pasagerilor aflati la bordul aeronavei disparute va fi facuta publica cel mai probabil in cursul zilei de miercuri.

23:30 Ministrul brazilian al Apararii, Nelson Jobim, a declarat ca nu are nici un dubiu legat de faptul ca fragmentele gasite in Atlantic nu ar apartine avionul Air France disparut cu 228 de persoane la bord.

22:44 Spania a trimis un al treilea avion particular pentru a se alatura cautarilor aeronavei Air France.

21:23 Papa Benedict al XVI-lea a transmis un mesaj de incurajare pentru familiile celor 228 de pasageri ai avionului Air France disparut deasupra Atlanticului.

20:34 Fragmentele de aeronava descoperite in apele Atlanticului reprezinta “o pista extrem de importanta”, potrivit lui Christophe Prazuck, capitanul unui vas al armatei franceze.

19:10 O nava de cercetare si exploatare submarina, la bordul careia se afla doi roboti submarini, a plecat spre zona unde a disparut Airbus-ul apartinand Air France.

18:15 Organizatia Mondiala de Meteorologie a explicat pentru AFP ca acest gen de accidente aviatice au rareori drept singura cauza vremea nefavorabila.

17: 10 Momentan, autoritatile nu exclud nicio pista in favoarea alteia. "Singura noastra certitudine este ca nu a existat niciun mesaj de ajutor, ci doar alerte automate regulate, care indicau stingerea tuturor sistemelor", a spus prim-ministrul Frantei, Francois Fillon. Nu este trecut cu vederea nici un eventual atac terorist.

16:00 Armata braziliana a gasit in apele Atlanticului fragmente de aeronava, la circa 650 de kilometri departare de insula Fernando de Noronha, anunta autoritatile locale. Ar putea fi vorba despre avionul Air France disparut cu 228 de persoane la bord.

15:15 Fortele aeriene din Brazilia vorbesc despre un scaun de avion si urme de kerosen gasite in largul insulei situate in nord-estul tarii.

14:45 O nava franceza a efectuat cautari in zona unde pilotii TAM ar fi vazut resturile unui avion in flacari, "fara sa gaseasca insa resturi" din aeronava Air France disparuta, au anuntat Fortele Aeriene din Brazilia, intr-un comunicat.


14:15 Cautarile continua la 1.000 de kilometri departare de tarmul Braziliei si la 2.000 de kilometri de tarmul senegalez.

13:30 O nava comerciala franceza a efectuat cautari in zona indicata, dar pana acum nu s-a gasit nici urma de avion. In privinta luminilor portocalii, presupuse flacari, observate de un pilot brazilian in posibila zona a catastrofei, "avem de-a face cu o ipoteza, dar care, din punctul nostru de vedere, nu este confirmata", a declarat ministrul francez al apararii, Herve Morin.


13:20 Potrivit Air France, tragedia s-a produs la mijlocul distantei dintre coastele braziliene si cele africane, intre spatiul aerian al Braziliei si cel al Senegalului.

10:00 Romanca aflata la bordul aeronavei Air France care a disparut deasupra Oceanului Atlantic se numeste Violeta Bãjenaru-Declerck, este cadru universitar la Ecole de Bois din Nantes si este originara din Buzau. Avea 33 de ani si se casatorise cu un francez, iar cu aproximativ doua saptamani in urma avusese loc, la un local din Poiana Pinului - Buzau, o ceremonie de nunta pentru apropiatii din tara.

09:45 Conform Il Giornale si La Stampa, guvernul senegalez a confirmat ca a gasit in apele sale teritoriale resturile unui avion, in locul unde pilotii companiei aeriene braziliene TAM au vazut ceva arzand.

07:46 Reprezentantii companiei aeriene TAM din Brazilia au declarat pentru AP ca pilotii lor, care circulau pe ruta Paris -Rio de Janeiro, au vazut luni ceva arzand in oceanul Atlantic, pe ruta avioanelor Air France, in largul coastelor Senegalului.


1 IUNIE 2009

23:14 Euronews: Cel mai probabil, avionul Air France s-a prabusit in Oceanul Atlantic.

22:41 Datele de identificare ale romancei aflate la bordul avionului Air France au fost transmise de autoritatile franceze prin intermediul Consulatului de la Paris, ajungand la Ministerul de Interne, in prezent fiind demarata procedura de anuntare a familiei.

22:27 Mai multi pasageri ai cursei aveau dubla nationalitate, a indicat Agentia Nationala a Aviatiei Civile Franceze.

22:13 "Catastrofa care ne afecteaza s-a produs la jumatatea drumului intre coastele braziliene si coastele africane, iar zona vizata este de cateva zeci de mile nautice, cu aproximatie", a declarat Gourgeon. O mila nautica este echivalentul a 1,85 kilometri.

21:55 Mai mult de 50 de rude ale pasagerilor brazilieni au sosit la aeroportul international din Rio de Janeiro ca se ceara mai multe infomatii despre cei apropiati, care se aflau la bordul Airbus A330.

21:44 Presedintele francez Nicolas Sarkozy a discutat cu omologul sau brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, exprimandu-si "condoleantele sale si solidaritatea" catre familiile braziliene ale pasagerilor cursei Airbus A330.

21:22 Mai multe echipaje din aviatia militara braziliana au inceput operatiunile de reperare ale avionului disparut. Sapte avioane si elicoptere, dar si cateva ambarcatiuni participa la operatiunile de cautare intr-o zona situata la mai mult de 1.100 km nord-est de coastele braziliene.

21:00 Un profesor francez de medicina si sotia sa au scapat in mod "miraculos", dupa ce incercasera fara succes sa se imbarce la bordul avionului Airbus al companiei Air France disparut in noaptea de duminica spre luni, aparatul de zbor fiind plin.

20:54 Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat pe aeroportul Roissy ca "sansele de gasire ale unor supravietuitori sunt foarte mici".

20:15 Balizele de alerta ale aparatului Airbus A330 "nu au emis niciun semnal", a declarat un reprezentant al Centrului National de Studii Spatiale (CNES).
Violeta Bãjenaru-Declerck, este cadru universitar la Ecole de Bois din Nantes si este originara din Buzau
19:50 Un cetatean roman figureaza printre persoanele aflate la bordul avionului care a disparut luni deasupra Oceanului Atlantic, a anuntat un purtator de cuvant al Air France, citat de AFP.

18:55 Zona traversata de avionul Air France atunci cand a disparut de pe radar este cunoscuta pentru turbulentele violente care, asociate cu fulgerele, ar putea explica teribilul incident. Controlorii aerieni au explicat ca nu disparitia de pe radar este motiv de alarmare, acesta fiind un fenomen comun, ci faptul ca echipajul nu a reluat imediat legatura cu turnul.

18:40 Autoritatile au amenajat in aeroport un spatiu special pentru familiile si apropiatii celor disparuti, unde acestia asteapta informatii, departe de ochii presei.

18:10 Aeronava Airbus A330-200 fusese pusa in serviciu pe 18 aprilie 2005. Ultima revizie a fost efectuata pe 16 aprilie 2009. Aparatul avea la activ 2.500 de zboruri, insumand 19.000 de ore. Motoarele sale purtau marca General Electric.

17: 55 Secretarul de stat in transporturi din Franta spune ca, momentan, orice ipoteza este "falsa si eronata", facand referire la declaratiile directorului de comunicare al Air France, potrivit caruia "cel mai probabil, avionul a fost fulgerat".

17:45 Airbus, constructorul aeronavei disparute, ofera "asistenta tehnica" Biroului de Anchete si Analize in domeniul Securitatii Aviatiei Civile, se arata intr-un comunicat al companiei.

17:40 Avionul se afla la 565 de kilometri departare de coastele Braziliei, la momentul stabilirii ultimului contact radio, potrivit oficialilor brazilieni.

16:35 Comandantul navei, in varsta de 58 de ani, era un pilot experimentat, avand peste 11.000 de ore de zbor, dintre care 1.700 pe aeronave de tip A330/A340. Ultima revizie a aparatului nu a scos la iveala nicio defectiune, a declarat Pierre-Henri Gourgeon, directorul general Air France.

15:35 Avionul a trimis un ultim mesaj la ora 02:14 GMT, care semnala ca aparatul are o pana de curent, a anuntat compania aeriana intr-un comunicat. Este vorba despre mesaje de mentenanta, transmise automat, in cazul unor avarii. Se pare ca au fost trimise mai multe astfel de mesaje, care semnalau probleme. Un fulger ar fi provocat defectiunile. Aeronava se afla la peste 1.000 de kilometri de tarmul Braziliei.

15:20 Avionul nu a fost reperat de centrul de control din Maroc si nici macar nu a intrat in spatiul aerian al insulelor Canare.

14:50 Se pare ca avionul s-a confruntat, cu cateva minute inainte de a disparea de pe radare, cu un scurtcircuit.

14:35 Pe aeroportul din Rio de Janeiro a fost instituita de asemenea o celula de criza. Aici, familiile celor disparuti pot afla cele mai noi detalii privind rezultatele cautarilor.

14:30 Autoritatile franceze exclud posibilitatea ca avionul sa fi fost deturnat. Cel mai probabil este vorba despre un accident.

14:15 Air France considera ca "nu mai exista sperante" pentru avionul disparut.

Avionul Air France, cu 216 pasageri si 12 membri ai echipajului la bord, care zbura pe ruta Rio de Janeiro - Paris, a disparut de pe ecranele radarelor in noaptea de duminica spre luni, in timp ce se afla deasupra Oceanului Atlantic.

Aeronava de tip Airbus A330 a decolat la ora 22:19 din Rio si ar fi trebuit sa aterizeze la ora 11:10 pe aeroportul din Roissy. Contactul radio dintre controlorii de trafic aerian brazilieni si echipaj s-a desfasurat in conditii normale pana in jurul orei 01:30 GMT. O jumatate de ora mai tarziu, avionul era surprins de puternice turbulente.

"Aeronava a disparut de pe ecranele de control de cateva ore bune. Ar putea fi vorba despre o pana la dispozitivul de receptie-transmisie, insa acest gen de defectiuni se produc foarte rar, iar avionul nu a aterizat la destinatie, asa cum era prevazut", a declarat o sursa din cadrul aeroportului Roissy.









Lasa un comentariu pentru acest articol


Leave a Reply