Copilăria – un dar nepreţuit


,,Ziua Internaţională a Copilului”
a fost marcată prin desfăşurarea mai multor
activităţi organizate de Inspectoratul de Poliţie
în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al
Judeţului Maramureş şi şcoli din mai multe
localităţi din judeţ.


La Seini, poliţiştii, dascălii de la Şcoala Generală Nr. 1, Şcoala Generală nr. 2, Grădiniţa din Săbişa şi reprezentanţi ai Primăriei Seini au sărbătorit 1 Iunie împreună cu copiii. Au fost organizate concursuri de biciclete, role, atletism, concurs de desene pe asfalt cu tema ,,Copilăria şi siguranţa Rutieră”. Peste 150 de elevi împreună cu profesorii şi învăţătorii au vizitat sediul Poliţiei Seini unde au stat de vorbă cu poliţiştii de la Ordine Publică, Poliţie Rutieră, Proximitate.




La Baia Sprie, în cadrul proiectului educaţional ,,Copilăria – un dar nepreţuit” Compartimentul Poliţie de Proximitate de la poliţia din localitate în colaborare cu cadre didactice din cadrul Şcolii Generale Nr. 2 au organizat competiţii ( desene pe teme de circulaţie rutieră, teste rutiere, concurs de testare a abilităţilor de conducere a bicicletei, competiţie de şah, tenis de masă, fotbal) la care au participat elevi de la Şcoala Generală Nr. 1, Şcoala Generală Nr. 2, Şcoala Generală Chiuzbaia, Şcoala Generală ,,I. Slavici” Tăuţii de Sus, Şcoala Generală Satu Nou


de Sus şi Şcoala Generală Călineşti. Sediul Poliţiei Baia Sprie a fost vizitat ieri de elevi şi copii de grădiniţă.
În cadrul manifestării intitulate ,,Porţi Deschise” reşedinţa inspectoratului a fost gazdă pentru copii de la Şcoala Generală cu Clasele I – VIII Nr. 15 ,,I. L. Caragiale” din Baia Mare. Sub coordonarea doamnelor director profesor Georgeta Sălăgean, director adjunct institutor Eugenia Pampa, director educativ profesor Lucia Radu un grup de copii a vizitat ieri sediul inspectoratului. Copii au aflat care sunt misiunile poliţiştilor şi au vizitat spaţiile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea. Au fost încântaţi să stea de vorbă cu poliţiştii de la de Investigaţii Criminale, Criminalistic, Prevenire, Proximitate şi Poliţie Rutieră.
Elevii au urmărit cu mare interes prezentarea materialului intitulat ,,Arta de a nu deveni victimă” iar la final au primit din partea poliţiştilor medalii şi CD uri cu filmuleţe educativ – preventive.



La Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului ,,Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă” la care au participat echipe de la şcoli generale din Seini, Baia Mare,



sat Şugatag, comuna Ocna Şugatag şi Sighetu Marmaţiei. Concurenţii au parcurs trei probe
( chestionar, îndemânare, parc şcoală ). Gazda competiţiei a fost Şcoala Generală George Coşbuc din Sighetu Marmaţiei. La finalul concursului echipele participante au fost recompensate cu diplome, cupe şi rechizite. Echipa de la Şcoala George Coşbuc Sighet,




pregătită de profesorul Nelu Miel, a fost desemnată câştigătoarea etapei judeţene a concursului şi va reprezenta Maramureşul la faza naţională ,,Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”.
La Groşi, poliţiştii în colaborare cu Şcoala Generală din localitate au organizat săptămâna trecută activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. Elevii au participat la concursuri pe teme de circulaţie rutieră şi educaţie anti – infracţională. Câştigătorii vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi organizate în prima săptămâna a lunii iunie la Căminul Cultural din localitate. Toate activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul financiar al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea Maramureş şi Primăriei Groşi. Imagini surprinse în timpul desfăşurării activităţilor vor fi postate pe pagina web a inspectoratului, secţiunea „Pagina copiilor”.



Leave a Reply