Violeta Bajenaru, romanca de la bordul avionului Air France



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Violeta Bajenaru-Declerck este numele romancei aflate la bordul avionului disparut luni in largul coastelor braziliene, informeaza MAE, intr-un comunicat. Aeronava Airbus apartinand companiei Air France, care transporta 228 persoane la bord si efectua o cursa intre Rio de Janeiro si Paris, a disparut de pe ecranele radar luni, la ora 06:00 GMT.

La bordul avionului se aflau 216 pasageri, intre care opt copii, si 12 membri ai echipajului, potrivit reprezentantilor Air France, citati de CNN. Potrivit listei de pasageri publicata de Air France, 61 dintre acestia erau francezi, 58 - brazilieni, 26 - germani, 9 - italieni, 9 - chinezi si o romanca - Violeta Bajenaru-Declerck.

Violeta Bajenaru-Declerck era profesor de relatii internationale la Ecole Superieure du Bois.

Air France a pus la dispozitia familiilor pasagerilor numarul de telefon 0033 157021055

Misterul care invaluie disparitia aeronavei

Presa franceza dezbate pe larg marti misterul disparitiei: "Sa fie trasnetul cel care a grabit sfarsitul cursei Rio-Paris, cand numeroase aparate sunt trasnite in fiecare an fara a suferi pierderi?", se intreaba Liberation. "Intr-o vreme in care satelitii reusesc sa identifice persoane pe strada, se pot pune o mie de intrebari in fata unei asemenea incertitudini", noteaza si L'Union-L'Ardennais. Le Telegramme mentioneaza pista "atentatului:. "Sa nu lasam la o parte aceasta posibilitate", noteaza cotidianul, atata timp cat ea nu este exclusa de elemente tehnice.

Operatiuni de cautare in Oceanul Atlantic

O sursa militara braziliana a afirmat ca aparatul "era mult deasupra Oceanului Atlantic" in momentul in care a disparut de pe radar.

Potrivit Reuters, avionul de tip Airbus A330-200 a decolat de pe aeropotul din Rio de Janiero duminica, la ora locala 19:00, si trebuia sa aterizeze la Paris la ora locala 11:15 (12:15, ora Romaniei).

Pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris s-a format o "celula de criza", iar o misiune de cautare si salvare se desfasoara in jurul insulei braziliene Fernando de Noronha, la 365 de km de tarm.

Franta a trimis un aparat de zbor din Senegal pentru a ajuta la operatiunile de cautare. Guvernul de la Paris a cerut, de asemenea, ajutorul Pentagonului.

Autoritatile franceze au respins ipoteza unei deturnari, afirmand ca, cel mai probabil, a fost vorba despre un accident. Air France a precizat ca pilotul zborului de la Rio avea peste 11.000 de ore de zbor si 1700 de ore de zbor pe aparatul A330-200. Avionul implicat in incidentul de luni intrase in serviciu in aprilie 2005 si totalizase in jur de 19.000 de ore de zbor.


Leave a Reply