IMAGINI ŞOCANTE DE LA OPERAŢIUNEA DE LICHIDARE A LUI OSAMA BIN LADEN

După ce Casa Albă a amânat vreme de 2 zile publicarea fotografiilor care stau dovadă că Osama bin Laden a fost ucis, preşedintele Barack Obama a decis ca acestea să nu mai fie date publicităţii, a anunţat BBC în această seară. Între timp, Reuters a difuzat o serie de fotografii şocante de la operaţiunea derulată de SEAL, duminică, în Pakistan. Sunt poze cu trei dintre oamenii ucişi în asalt, dar şi cu avionul prăbuşit în timpul misiunii.

 Rămăşiţele avionului prăbuşit în timpul misiunii de capturarea a lui Osama bin Laden. Americanii susţin că aparatul a căzut din cauza unor probleme tehnice şi nu a fost doborât.

 
În fotografiile de la operaţiunea americanilor din Pakistan şi publicate de Reuters apar trei cadavre neidentificate. În locuinţa unde a fost executat Osama se mai afla şi o femeie, care a fost folosită drept scut uman când Osama a fost prins. Nu există fotografii cu aceasta. Cât despre cea cu inamicul numărul 1, preşedintele Obama a decis că nu va fi publicată.

Barack Obama a anunţat că nu vor fi publicate fotografiile cu Osama mort, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, citând un interviu acordat preşedinte postului CBS. "Nu merită riscul", a tranşat liderul de la Casa Albă, de teamă că pozele ar inflama şi mai mult lumea musulmană. Difuzarea pozelor "macabre" ar putea incita la violenţă şi folosite de jihadişti ca "instrument de propagandă". 


Sursa: Maramuresul Online
Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply