Publicitate : Casa Iurca de Călineşti

* * * *
Pensiune-restaurant deschisa in anul 2004 si clasificata la 4 stele. Situata in centrul orasului, pensiunea ofera cu generozitate imaginea a ceea ce inseamna traditie si traditional in Maramures: porti sculptate, mobilier din lemn sculptat, stergare, toluri si cergi lucrate la sate, muzica si dansuri traditionale. Meniul oferit cuprinde preparate specifice zonei dar si preparate din bucataria internationala.
Vezi video    Program Live
Se pot vizita in imprejurimi:
Varful Pietrosul Rodnei (2303 m), cu acces la lacurile glaciare: Lala, Iezer, Buhaiescu si la Rezervatia Naturala Pietrosul Rodnei (capra neagra, marmota de munte, etc).
Cascada Cailor (langa Borsa)
Cascada Covatari (langa Sapanta)
Creasta Cocosului (muntii Gutai)

Lacurile sarate de la Ocna Sugatag

Ei au fost acolo : Hagi & Popescu




Pensiunea este situată in Sighetu Marmaţiei, în inima Ţării Maramureşului, cum este numit acest colţ de pământ românesc, încărcat de istorie şi de legende, sculptate în lemn cu hărnicie şi dârzenie de oamenii deosebiţi ai acestor locuri.

     A călători prin Maramureş înseamnă să descoperi mâna şi mintea meşteşugarului care a făurit o civilizaţie a lemnului în Maramureş, înseamnă să simţi prezenţa omului întrezărindu-se în spatele oricărei piese de mobilier, olărit, costum, arhitectură, muzică sau dans popular.

     Pensiunea Casa Iurca de Călineşti încearcă să aducă în sufletul călătorului care îi calcă pragul o picătură din tot ceea ce înseamnă Maramureşul. O face cu responsabilitate, dăruire, drag de oameni, traditii şi frumos.

    Ingredientele acestei picături la pensiunea Casa Iurca de Călineşti sunt: posibilitatea de a servi masa într-un restaurant cu specific local (cu meniuri tradiţionale, cu muzică autentică din Maramureş, iar pentru cei pasionaţi cu adevărate sărbători ale tradiţiilor locale) şi cu spaţii de cazare care îmbină cu eleganţă şi fineţe confortul cu tradiţia, rusticul cu modernismul. 

Sursa: Maramuresul Online
Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply