Buletin de presă ... Maramu'


19.04.2010


Acţiune desfăşurată de poliţiştii din Cavnic

         Pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite, poliţiştii din Cavnic au desfăşurat vineri o acţiune în piaţa agroalimentară din localitate. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat 18 persoane fizice şi juridice, 5 comercianţi ambulanţi şi 18 autovehicule. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 6 avertismente şi amenzi în valoare de 480 lei. Poliţiştii au identificat o femeie din Baia Sprie care comercializa ilegal obiecte de vestimentaţie. Produsele, în valoare de 890 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii au confiscat 355 litri de motorină

         Poliţiştii din Dragomireşti l-au identificat în trafic pe Teodor S. de 27 de ani din judeţul Bistriţa Năsăud. Tânărul conducea pe DJ 186, Săliştea de Sus, un autoturism cu care transporta în 16 recipiente din plastic 355 litri de motorină pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe Teodor S. iar întreaga cantitate de motorină a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, a fost sesizată Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale.

Suspect de furt arestat

         Daniel D. de 32 de ani din Borşa a fost arestat preventiv în 16 aprilie. El a fost prezentat Judecătoriei Vişeu de Sus care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul, în perioada mai 2009 – aprilie 2010, a comis 7 furturi din locuinţe, societăţi comerciale şi magazine de pe raza localităţii Borşa. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 15000 lei, nu a fost recuperat. El a fost depus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Identificaţi de poliţişti şi cercetaţi pentru furt

         La Sighetu Marmaţiei
         Poliţia Sighet a fost sesizată că în noaptea de 16/17 aprilie, persoane necunoscute au pătruns şi au sustras bunuri dintr-un magazin situat pe str. Popa Lupu. La scurt timp de la sesizare, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat doi suspecţi: Vasile D. şi Ştefan B. de 20 de ani din Sighetu Marmaţiei. Prejudiciul, în valoare de 1000 lei (băuturi alcoolice, ţigări, produse alimentare), a fost recuperat. Cei doi tineri sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

         Investigaţiile efectuate de poliţiştii sigheteni au dus la identificarea a trei suspecţi de furt. Gheorghe A. de 19 ani, Vasile A. de  20 de ani şi  Ioan F. de 21 de ani, toţi din Sighetu Marmaţiei şi cu antecedente penale, în noaptea de 10/11 aprilie au pătruns în curtea unei societăţi comerciale din Sighet. De acolo suspecţii au sustras bunuri în valoare de 4200 lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Cercetările continuă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

         La Cavnic
         Sâmbătă noaptea, la ora 23,30, Marius F. de 24 de ani din Cavnic, cu antecedente penale, se afla la un bar din localitate. Acolo, a profitat de faptul că Miklos N. era în stare de ebrietate şi i-a sustras din buzunar suma de 150 lei. Din prejudiciu s-au recuperat 50 de lei. Marius F. este cercetat în libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Furturi de bunuri neasigurate la Baia Mare

         Un băimărean a sesizat poliţia că în 16 aprilie, între orele 10,30 – 11,00, i-au fost sustrase din garaj 5 vase ceramice. Bărbatul a declarat că hoţii au profitat de faptul că uşa garajului a fost lăsată neasigurată, au pătruns în interior de unde au furat obiectele.

         Unei femei din Remetea Chioarului hoţii i-au furat poşeta. În noaptea de 15/16 aprilie, hoţii au profitat de neatenţia sa, au intrat în biroul de livrare marfă al brutăriei la care lucrează femeia şi de pe masă i-au furat poşeta. În interior păgubita avea documente şi 400 lei.  

         Sâmbătă seara, la Poliţia Municipiului Baia Mare s-a prezentat o femeie din Baia Sprie care a sesizat un furt. Ea a declarat că şi-a lăsat autoturismul în parcarea unui supermarket din Baia Mare şi în jurul orei 20,10, când s-a întors la maşină a constatat că hoţii i-au furat din interior o poşetă cu acte şi bani. Infractorii au profitat de faptul că femeia a uitat o portieră de la autoturism neasigurată. Valoarea prejudiciului reclamat este de 200 lei.

         În toate aceste cazuri poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciilor.

Infracţiuni rutiere constatate de poliţişti

         În cadrul activităţilor desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii maramureşeni au constatat 10 infracţiuni la regimul circulaţiei:
-         3 infracţiuni de conducere fără permis: la Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Jos şi Baia Mare
-         6 infracţiuni de conducere cu o alcoolemie peste limita legală: la Borşa - 2, Baia Mare - 2, şi la Săcălăşeni
-         o infracţiune de refuz de recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Vişeu de Jos
Poliţiştii continuă cercetările în toate aceste cazuri şi vor lua măsuri conform legii.

Evenimente rutiere

La Baia Mare
Zoltan M. de 33 de ani din Baia Mare se deplasa sâmbătă după amiază cu o bicicletă pe str. Petru Rareş. Fiind sub influenţa alcoolului (1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat) s-a dezechilibrat şi a acroşat un autoturism ce era oprit. În urma impactului biciclistul  a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Pe str. Victoriei din Baia Mare s-a produs duminică un accident de circulaţie. Romulus P. de 28 de ani din Baia Mare a condus un autoturism pe strada amintită. Nu a adaptat viteza, a pierdut controlul maşinii şi a intrat într-un copac. În urma impactului o femeie în vârstă de 30 de ani din Baia Mare, pasageră în autoturism, a suferit leziuni şi a fost internată la spital. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Lui i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Recea
Un eveniment similar s-a produs pe raza localităţii Recea. O femeie de 54 de ani din localitate s-a deplasat pe bicicletă pe DE 58 în direcţia Recea – Lăpuşel. Fiind sub influenţa alcoolului, a pierdut controlul bicicletei şi s-a răsturnat pe carosabil, autoaccidentându-se. Femeia a suferit leziuni şi a fost transportată şi internată la Spitalul Judeţean Baia Mare.

La intrare în localitatea Buzeşti
Duminică după amiază, pe DJ 108A, s-a produs un accident de circulaţie. Gherasim C. de 41 de ani din Sălsig, aflat sub influenţa alcoolului, a condus un autoturism şi la intrare în localitatea Buzeşti a trecut pe contrasens. Acolo a intrat în coliziune cu o maşină ce se deplasa regulamentar din sens opus şi la volanul căreia se afla Cristian M. de 18 ani din Baia Mare. Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului auto Cristian M. care a fost transportat şi internat la spital.


În toate aceste cazuri poliţiştii continuă cercetările şi la finalizarea lor vor lua măsuri.

Minora Bodea Janina Silvia a fost găsită

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de la Biroul Urmăriri în colaborare cu cei de la I.P.J. Caraş Severin, a fost identificată o minoră dispărută. Bodea Janina Silvia, în vârstă de 14 ani, din Baia Mare, în data de 06 aprilie 2010, ora 14,30, a plecat la bunica sa din Baia Mare, str. Garoafei, şi nu a revenit la locuinţa părinţilor. În 15 aprilie, ea a fost găsită în localitatea Zlatiţa, comuna Socol, judeţul Caraş Severin. În seara aceleiaşi zile a fost preluată de către părinţi şi adusă la domiciliu.

Agresiuni cercetate de poliţişti

         La Sighetu Marmaţiei
         În 16 aprilie 2010, Poliţia Municipiului Sighetu Marmaţiei a fost sesizată că în faţa unui bar de pe str. Valea Hotarului a avut loc o agresiune. Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că în noaptea de 15/16 aprilie, în jurul orei 02,30, în faţa barului se aflau câţiva clienţi. Pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii contradictorii, între aceştia şi Gheorghe B. de 47 de ani din Sighetu Marmaţiei a izbucnit un scandal. În timpul altercaţiei Gheorghe a fost agresat şi în urma leziunilor suferite a fost transportat la spitalul din Sighet şi apoi transferat la Spitalul Judeţean Baia Mare. Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs agresiunea, identificarea autorilor şi tragerea lor la răspundere.

         La Baia Mare
         Un minor în vârstă de 15 ani din Baia Mare s-a prezentat vineri la poliţie şi a reclamat că a fost victima unei agresiuni. El a declarat că în 22 martie a.c., în jurul orei 18,00, în timp ce se afla în Parcul Municipal din Baia Mare, a fost agresat de Victor P. din Baia Mare. Reclamantul a fost examinat medical şi s-a stabilit că pentru leziunile suferite necesită 11 – 12 zile îngrijiri medicale. Cercetările continuă pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

         Larisa L. de 35 de ani din Baia Mare s-a prezentat vineri la Poliţia Municipiului Baia Mare unde a reclamat că a fost agresată. Ea a precizat că în dimineaţa zilei de 16 aprilie, în jurul orei 08,00, în timp ce se afla pe str. Victoriei, a fost lovită de băimăreanca Alina D. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs agresiunea. În funcţie de cele constatate vor lua măsuri.

         La Vişeu de Sus
         În noaptea de 17/18 aprilie a.c., în faţa unui club din localitatea Vişeu de Sus a avut loc un scandal. În timpul altercaţiei Cristian D. de 31 de ani şi Ştefan D. de 23 de ani, ambii din Borşa, au fost agresaţi. Ei au fost transportaţi la spital unde Cristian D. a rămas internat. În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti au fost identificaţi trei suspecţi: Vasile A. de 18 ani, Cornel T. de 27 de ani şi Ioan C. de 35 de ani, toţi din Vişeu de Sus. Ei sunt cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare victimelor pentru vindecare se va face încadrarea juridică a agresiunii.


Sursa: Maramuresul Online












Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply