Germania - Duisburg - Love Parade 2010 , Intorsatura tragica!

Love Parade 2010
Cel putin 19 oameni au murit calcati in picioare si 340 raniti intr-o busculada produsa in preajma locului de desfasurare a evenimentului. Parada adunase peste un milion de oameni la Duisburg, in vestul Germaniei.






Unii tineri erau deja striviti cand altii, nebanuind nimic, continuau sa intre in tunel, fapt care a amplificat miscarea de panica. Abia dupa zece minute, oamenii si-au dat seama ce se intampla si s-au retras, slabind astfel presiunea din interiorul tunelului.

Chiar si dupa ce busculada a incetat, imbulzeala din jurul victimelor a ingreunat mult acordarea unei asistente medicale calificate.

Pentru a evita ca dezastrul sa se generalizeze, autoritatile n-au intrerupt brutal parada, ci au inlaturat parapetii care ingradeau zona inainte sa dea vestea teribila.

Asa ca mii de oameni care nu aflasera nimic continuau sa danseze si sa cante, in timp ce drama era in toi, iar ambulantele soseau cu zecile.

Asemenea miscari de panica sunt iesite din comun in Europa, fiind de regula semnalate pe stadioane, cu ocazia unor competitii sportive.
Love Parade a fost creata in 1989 in Berlin pentru numai 150 de oameni. De atunci a luat insa o amploare fenomenala.

In 1999, a atins apogeul cu peste un milion si jumatate de participanti. Ulterior insa, organizatorii au avut probleme financiare, iar berlinezii au inceput sa fie agasati de miile de petrecareti turmentati ori drogati care provocau stricaciuni in centrul capitalei. Asa ca, de cativa ani, s-au cautat alte locuri pentru organizarea evenimentului.



Sursa: Maramuresul Online



Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply