Italia a interzis sarutul in masini si hranirea pisicilor vagaboande!


De cand premierul Silvio Berlusconi a lasat consiliile locale sa ia masuri suplimentare pentru combaterea criminalitatii si comportamentului antisocial, in Italia au fost adoptate peste 150 de legi de securitate publica. Unele sunt insa cel putin ciudate!



In orasul Eboli, la sud de Napoli, italieni pasionali care sunt prinsi sarutandu-se intr-o masina aflata in mers sunt amendati cu 500 de euro.
In Eraclea, langa Venice, este interzisa constructia de castele de nisip pe plaja pentru ca… i-ar deranja pe cei care se plimba.
Iar daca esti prins fumand pe plajele din Oristano, in Sardinia, scoti din buzunar 360 de euro.
Pe insula Capri este interzis sa porti saboti de lemn care fac galagie.
Daca vizitezi orasul Bergamo, sa nu hranesti porumbeii pentru ca o sa incasezi o amenda de 333 de euro. In Venetia, amenda pentru acest tip de “infractiune” creste la 500 de euro. Iar in Cesena, pe coasta Marii Adriatice, este interzis sa dai mancare pisicilor vagaboande.
Ca sa va dam si un exemplu concret de exces de zel, saptamana trecuta, un cuplu care vizita orasul Vigevano a primit o amenda de 160 de euro de persoana pentru ca a indraznit sa se aseze pe scarile unui monument.
“Era foarte cald si ne-am asezat doar pentru o clipa. Singura alternativa din piateta aceea era o pizzerie unde ne-au cerut 5 euro pentru o bautura. Nu faceam decat sa vorbim – nu mancam, nu consumam bauturi alcoolice, nu fumam”, a spus Giada Carnevale, in varsta de 24 de ani.
“Consililul local cheltuieste luna de luna o multime de bani ca sa faca curatenie dupa trantorii care se aseaza pe scarile monumentului”, a spus primarul orasului Vigevano.


Sursa: Maramuresul Online



Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply