Horincarii pot produce 250 de litri de palinca pe an fara sa plateasca accize!


Cererea presedintelui Traian Basescu de reexaminare a legii privind exceptarea de la plata accizelor a 250 de litru de palinca/an pentru fiecare gospodarie individuala, a fost respinsa de deputati. Prin decizia luata in Camera Deputatilor, for decizional in acest caz, s-a aprobat forma initiala a legii.

Presedintele Basescu a cerut parlamentarilor sa reexamineze legea pentru ca “nu respecta legislatia comunitara”, cerand o reducere de 50% a accizelor si doar pentru 50 de litri pe an (masura deja cuprinsa in legea aflata in vigoare). Basescu si-a motivat cererea de reexaminare prin prevederile Directivei Comisiei Europene nr. 92/83, care reglementeaza facilitatea respectiva pentru producatorii din Romania, “obtinuta in urma negocierii”.

In prima faza, pe 9 februarie, Senatul a respins cererea de reexaminare a legii pentru modificarea Legii 571/ 2003 privind Codul Fiscal - prin modificarile aduse legii se excepta de la plata accizelor tuica, palinca, horinca si rachiurile de fructe destinate consumului propriu al gospodariilor individuale, in limita unei cantitati echivalente de cel mult 250 de litri de produs pentru fiecare gospodarie individuala pe an, cu concentratia alcoolica de 100% in volum.














Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply