Trafic in conditii de iarna in Pasul Gutai si pe Cavnic


Zapada a revenit in Maramures. Ninge de dimineata in Pasul Gutai si pe Cavnic, in Borsa si Pasul Prislop, iar cantitatile mari de omat cazute au creat, din nou, probleme serioase in trafic, pe DN 18. Un camion a ajuns in sant dupa ce a derapat pe sosea, iar masinile neechipate corespunzator au fost intoarse din drum de catre politisti, care au instituit deja filtre la urcarea in Pasul Gutai.

Se circula in conditii de iarna in Pasul Gutai si pe Cavnic. Zapada cazuta inca de la primele ore ale diminetii i-a luat din nou pe nepregatite atat pe drumari, cat si pe soferi. Un camion echipat necorespunzator a derapat si a ajuns in sant. Serviciul Politiei Rutiere a instalat filtre la urcarea spre Pasul Gutâi, pe DN 18, dinspre Baia Sprie, respectiv satul Mara, care nu permit accesul autovehiculelor neechipate cu lanturi si cauciucuri de iarna.

In acest moment, drumarii deszapezesc soselele ce duc spre Maramuresul istoric. Se actioneaza cu material antiderapant pe DN 18. Potrivit lui Mircea Pop, directorul Sectiei Drumuri Nationale Maramures, in Pasul Gutai, stratul de zapada este de zece centimetri in decor si de unu-doi centimetri pe carosabil.

''Nu sunt probleme generate de copaci cazuti, care sa blocheze traficul rutier. Au fost cazuri in care masinile au trebuit sa se intoarca si, din acest motiv, s-au creat blocaje in trafic, dar pret de cateva minute numai. In Borsa, ninge mai tare, stratul de zapada fiind de 10 - 15 centimetri. In Pasul Prislop, stratul de zapada este de unu-doi centimetri. In zona respectiva, a inceput sa ninga de aseara, de la ora 22.00”, a detaliat Pop.

Pe Cavnic, ninge de la ora 5.00 dimineata, dar nu sunt probleme in trafic. ''Traficul decurge in conditii de iarna pe Cavnic. S-a intervenit inca de dimineata, de la ora 5.00, de cand a inceput sa ninga. Stratul de zapada cazut este de sase-sapte centimetri pe terasament si de unu-doi centimetri pe carosabil", declara Tiberiu Tulici, inginer- sef in cadrul societatii Drumuri si Poduri Maramures.

„De asemenea, se continua actiunea de taiere a copacilor care sunt situati pe marginea drumului si prezinta pericol iminent de prabusire pe carosabil”, a completat Dan Buca, purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

Politistii rutieri le recomanda conducatorilor auto sa isi echipeze autovehiculele cu cauciuri de iarna si lanturi pentru a putea tranzita zonele muntoase ale judetului.














Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, miercuri, 4 noiembrie 2009


Leave a Reply