Petrecere internationala de Halloween in castelul lui Dracula din Pasul Tihuta (Video)


Aproximativ o suta de turisti au petrecut Halloween-ul la Castelul Dracula din Pasul Tihuta din Bistrita-Nasaud, care an de an atrage in Muntii Bargaului fani ai lui Bram Stocker dornici sa refaca drumul parcurs de Johnatan Harker, eroul romanului "Dracula". Costumati in vampiri, draci, printese negre, pirati sau alte personaje din filmele de groaza, acestia au avut parte de o distractie pe cinste in seara de Halloween, iar noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie a fost pentru toti una plina de fiori. Americani, englezi, ucraineni, dar si romani s-au omenint cu ... "sangele" turnat de gazde in pahare si fripturile in sange pregatite de bucatarii hotelului din statiunea Piatra Fantanele.

Reprezentantii Castelui Dracula au facut pregatiri speciale pentru noaptea de Halloewen, la fel ca si turistii, care si-au ales cu grija costumatiile pentru intalnirea cu contele Dracula. Ca si in anii precedenti, in mijlocul petrecerii, cavoul aflat la subsolul cladirii s-a deschis, iar din el a aparut gazda in cautarea unei tinere potrivite sa o soarba... din priviri. Lumea s-a distrat la focul de tabara organizat in curtea castelului, iar apoi a dansat pana in zori cand pe muzica populara, cand pe hituri internationale.

Castelul Dracula este cea mai cunoscuta destinatie turistica din judetul Bistrita-Nasaud, acesta atragand anual mii de turisti din intreaga lume. Hotelul Castel Dracula se vrea o copie a celui imaginat de Bram Stoker in romanul sau. Asezat pe un varf de munte, castelul arata ca o fortareata veche bine intretinuta si a fost construita pe vremea comunistilor. Pasul Tihuta este situat la o altitudine de peste 1.200 de metri si face legatura dintre judetele Bistrita-Nasaud si Suceava, prin Drumul National 17.











Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, duminică, 1 noiembrie 2009


Leave a Reply