ADIO, DEPENDENTA! - S-a inventat vaccinul impotriva fumatului!

Vaccin Cercetatorii americani au dat lovitura. Dupa ce au investit milioane de dolari in obtinerea unui tratament minune contra fumatului, au gasit, in sfarsit, solutia: un vaccin  impotriva dependentei de nicotina. Serul se afla deja in teste pe subiecti umani, cu rezultate promitatoare. 

Vaccinul inventat de americani il ajuta pe fumator sa reduca numarul tigarilor si in cele din urma sa renunte complet. Reprezentantii companiei farmaceutice care detine patentul au dezvaluit ca serul determina organismul sa produca anticorpi care blocheaza absorbtia nicotinei, privand in acest fel consumatorul de tutun de senzatia de satisfactie ce provoaca dependenta.

Rezultatele testelor sunt promitatoare, sustin cercetatorii americani, si nu s-au observat deocamdata efecte secundare. Mai mult, tehnologia folosita in producerea acestui vaccin ar putea fi folosita si in tratarea dependentei de cocaina sau heroina.

Cele mai optimiste estimari  ale companiei producatoare arata ca vaccinul va ajunge pe rafturile farmaciilor in urmatorii trei ani.



Sursa: Maramuresul Online


Maramuresul OnlineMaramuresul Online


One Response to ADIO, DEPENDENTA! - S-a inventat vaccinul impotriva fumatului!

  1. Impotriva alcoolismului nu se inventeaza un vaccin? Ar fi minunat. Sau nu se doreste asta. la cati alcoolisti sunt..

    RăspundețiȘtergere