Acuzatii din dosarul "Excavatorul", eliberati de Curtea de Apel Bucuresti (Video)



Noua dintre maramuresenii arestati in dosarul “Excavatorul” au fost pusi in libertate de Curtea de Apel Bucuresti. Magistratii bucuresteni au dispus cercetarea lor in stare de libertate, interdictia pusa maramuresenilor fiind aceea de a nu parasi tara in urmatoarele 30 de zile. Cei noua sunt primii dintre cei arestati in dosarul privind traficul de utilaje furate din strainatate. Retinerea lor a survenit operatiunii de proportii derulate de fortele MAI – jandarmi, politisti, politisti de frontiera, forte speciale – in Borsa – Maramures si in localitati din alte patru judete. Prinderea lor a survenit in dimineata zilei de 16 iulie, cand s-au facut, simultan, 50 de perchezitii in Borsa si alte 11 perchezitii la adrese din judetele Arad, Timis, Cluj si Constanta.



Sentinta a fost pronuntata de completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti in sedinta de miercuri, 21 octombrie, in urma recursului inaintat de avocatii celor noua suspecti arestati preventiv in Dosarul “Excavatorul” din Borsa.



Oficialii ai Curtii de Apel Bucuresti au declarat, pentru eMaramures.ro, ca recursurile au fost admise, iar interdictia de a nu parasi tara este valabila de la data pronuntarii sentintei, 21 octombrie, si pana in data de 19 noiembrie. Acestia au precizat ca in cazul lor s-a casat sentinta anterioara, care prevedea cercetarea lor pe mai departe tot in stare de arest preventiv.



Maramuresenii pusi in libertate de Curtea de Apel Bucuresti sunt:

Ioan Timis - de 46 de ani din Borsa - aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat;

Toader Stetco - de 27 de ani din Borsa - aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat;

Dumitru Timis - de 33 de ani din Borsa - aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat;

Toader Timis - de 41 de ani din Borsa - aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat;

Vasile Tomoioaga - de 30 de ani din Sieu - aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat;

Laurian Dumitru Danci - de 30 de ani din Borsa - aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat si complicitate la furt calificat cu consecinte deosebit de grave;

Zoltan Pap - de 46 de ani din Damacuseni - aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat si complicitate la furt calificat cu consecinte deosebit de grave;

Vasile Stetco - de 27 de ani din Borsa - aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat si complicitate la furt calificat cu consecinte deosebit de grave;

Vasile Rac - de 51 de ani din Viseu de Sus - aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat.



Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa se pronunte vineri, 23 octombrie, si in cazul celorlalte persoane arestate in acelasi dosar privind traficul de utilaje furate. In total, 14 persoane au fost arestate preventiv in dosarul “Excavatorul” – instrumentat de procurorii DIICOT din Bucuresti.

Suspectii au fost urmariti si prinsi in Arad, Timis, Cluj si Valcea, dupa o operatiune de amploare. Ultimul a fost capturat luna aceasta, dupa ce a reusit sa scape in mai multe randuri de politisti.





















Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, miercuri, 21 octombrie 2009


Leave a Reply