ANUŢA IUGA Este Castigatoarea Festivalului „ALINĂ-TE DOR,ALINĂ” - CICÂRLĂU






Într-o superbă zi de duminică, uliţele şi străzile Cicârlăului au fost pline de tineri în costume populare, veseli, frumoşi, aşteptând cu nerăbdare ca juriul celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului „Alină-te dor, alină” să delibereze. Din cele spuse de membri marcanţi ai juriului şi această ediţie s-a ridicat la un nivel deosebit, iar despre unii dintre laureaţi se va vorbi în viitor în mod cert, având şanse să-i calce pe urme maestrului Nicolae Sabău.
Iată componenţa juriului care a acordat marele premiu frumoasei şi talentatei cântăreţe din Săliştea de Sus, Anuţa Iuga: realizatoarea TV Marioara Murărescu preşedinte, Angela Buciu, Leontina Dorca, Simion Vaida, Gheorghe Pârja, Andrei Bărbos şi bineînţeles organizatorul manifestării, Nicolae Sabău.
Înainte de premierea concurenţilor, oaspeţii au depus coroane de flori la Monumentul eroilor din imediata apropiere a casei-muzeu Nicolae Sabău, mai ales că tot azi s-a sărbătorit Ziua Armatei române, iar primar al comunei este nimeni altul decât general (r) Vasile Zete. Domnul deputat Nicolae Bud, a apreciat strădania acestei comori vii numite Nicolae Sabău care a iniţiat acest festival, dar şi pe cea a familiei preot Bob şi a dascălilor din Cicârlău întru ridicarea prestigiului acestei comune. De asemenea a promis sprijin în realizarea proiectelor acestora, uşa domniei sale fiind mereu deschisă pentru toţi maramureşenii.


A fost o duminică de octombrie pe care atât oaspeţii cât şi localnicii o vor ţine minte multă vreme de acum încolo. Singurul mai neliniştit şi cu emoţii s-a dovedit a fi până la urmă măgăruşul Alin, un exemplar viguros şi cam încăpăţânat, ceva în genul unor politicieni români.
Spectacolul care a urmat a fost deosebit, şi a avut parte de un public numeros şi cunoscător al folclorului de calitate. Mulţumim pentru tot, domnule Nicolae Sabău! Ne reîntâlnim la ediţia următoare să sărbătorim majoratul festivalului!























Maramuresul OnlineMaramuresul Online




In by Moroșanul, luni, 26 octombrie 2009


Leave a Reply