RECLAMATII ALEGERI PREZIDENTIALE - 112 devine linie speciala pentru sesizarea fraudelor electorale (VIDEO)


In ziua alegerilor prezidentiale, fraudele electorale vor putea fi sesizate la numarul unic de urgenta 112. Conform secretarului de stat Liviu Gradinaru, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, este vorba despre deschiderea unei linii speciale, unde, la nivelul fiecarui judet, un operator ar urma sa preia exclusiv sesizarile cu privire la incalcarea legii electorale. Mesajul reclamantului ar urma sa fie inregistrat, dupa care va fi transmis la Biroul Electoral Judetean, Politie sau Parchet. Actiunea este inclusa in campania de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la riscurile pe care le presupune nerespectarea legii electorale. Sloganul ei este ”Votul ilegal inseamna inchisoare”.

Pentru prima oara, in Romania, cetatenii vor putea comunica posibilele fraude electorale la numarul unic de urgenta 112. Conform Ministerului Administratiei si Internelor, “in ziua alegerilor, in dispeceratele de urgenta 112, sunt desemnate persoane specializate pentru preluarea apelurilor de natura electorala. In acest fel, nu va fi afectata capacitatea de gestiune a apelurilor de urgenta”.

In acest context, va exista o mai buna gestionare a problemelor sesizate in ziua alegerilor prezidentiale, avand in vedere ca persoanele cu drept de vot vor sti exact unde trebuie sa se adreseze si nu vor mai suna la diferite institutii, precum Prefectura, Politie, Primarie sau Biroul Electoral Judetean, au mai remarcat oficialii MAI.

La nivelul judetului Maramures, nu au fost primite inca precizari concrete despre utilizarea acestui numar in vederea comunicarii fraudelor electorale. Seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale Maramures, Marin Bancos, a declarat ca nu au fost primite niciun fel de reglementari, insa acesta spune ca sigur va fi marit numarul de operatoare care vor trebui sa preia reclamatiile. “La nivel de judet, va fi suplimentat numarul de operatoare care se vor ocupa de reclamatiile privind fraudele electorale. Va fi de lucru in functie de cum vor face reclamatii cetatenii”, a afirmat Bancos.

Nici reprezentantii Biroului Electoral Judetean Maramures nu au primit informatii oficiale despre utilizarea numarului unic de urgenta in ziua alegerilor, asteptandu-se dispozitii de la centru in acest sens.
















Maramuresul OnlineMaramuresul Online



Leave a Reply