ÎN MARAMUREŞ – RECLAMI UN PRIMAR LIBERAL LA 112 ŞI TE SUNĂ EL IMEDIAT ÎNAPOI



Inimaginabilul pentru alţii este, pentru cei care încă optează pentru a mai trăi în Maramureş, cel mai banal lucru cu putinţă.
Într-o ţară în care poliţistul Ciocă este anchetat – în baza Constituţiei şi Codului Penal – pentru violarea corespondenţei Elodiei de care-a divorţat în lipsa acesteia, primarul liberal PAVEL ŢUDIC a dovedit în aceste zile că tupeul şi sistemul lui relaţional este unul inimaginabil de corupt.

Beat turtă la Primărie


Luni, 26 octombrie, în preajma orei 20.00 conducătorul auto I.D. – căruia nu-i dăm numele şi poza din motive lesne de înţeles! - îşi încheiase treaba şi se pregătea să se întoarcă în Baia Mare. Se afla pe raza comunei Repedea, unde primar este (a)măritul de liberalo-libertin Pavel Ţudic.
Ghinionul lui a constat în faptul că rula prin preajma sediului Primăriei din această unitate administrativ-teritorială exact când primarul nostru mustăcios se aburca la volan, beat turtă fiind.
Şi ca orice parvenit al zilelor noastre, nu contează că el e aproape incult, contează că stă – pe bani publici! – la volanul unui autoturism marca Volkswagen ultima generaţie, număr de înmatriculare MM-55-PRI.

Aşadar, şoferul nostru a fost nevoit să frâneze brusc în faţa Primăriei repedea, pentru simplul motiv că se urcase la volan primarul. Dacă nu frâna microbuzul vizibil inscripţionat cu „transport bolnavi dializaţi”. Dar, de unde să ştie îmbuibatul nostru primar asta? De unde să ştie el că oprind din trafic o astfel de maşină poţi ucide un om? De unde să ştie parvenitul ce e aia dializă?

Primarul a blocat drumul public

Văzând şi înţelegând repede ce se întâmplă, conducătoirul nostru auto şi-a permis „luxul” să-i facă semn cu farurile primarului. Acesta, vădit iritat – sau poate din cauza băuturii – a început să ruleze încet şi să meragă în zig-zag, astfel încât maşină să nu-l poată depăşi. Când şoferul I.D. şi-a permis să-l claxoneze, primarul a pus maşina Primăriei de-a curmezişul drumului. s-a dat jos şi a început să-l înjure şi să-l apostrofeze pe cel de soarta căruia depind atâţia oameni dializaţi.
După ce l-a înjurat de câteva ori, la obligat pe tânărul conducător auto să o ducă până-n Lespedea pe şefa brutăriei de lângă Primăria Repedea, pe care Ţudic o luase la autostop. Neavând ce face, dar şi ca să scape de recalcitrantul personaj, băiatul nostru a acceptat.
Însă, imediat ce s-a văzut iar rulând şi la siguranţa cabinei asunat la 112 şi a anunţat că primarul ostru este într-o abvansată stare de ebrietate, că circulă pe tot drumul şi că există pericolul ca să facă un accident. asta după ce spusese cine este şi ce fel de pacienţi transportă. Era ora 20.30 fix, luni, 26 octombrie.

Turnătorii de la 112

Spre stupefacţia băiatului, la exact 20.43 de minute a fost apelat exact de primar, de pe numărul 0760/241.917. acesta, clar beat turtă, l-a înjurat şi i-a zis că nu aşa i se poate face lui rău, că are bani şi influenţă.
Adică în exact 13 minute omul nostru a fost deconspirat de cei de la 112, oameni care-ar trebui să asigure protecţia „reclamanţilor”, conform legilor în vigoare.
Al doilea telefon l-a primit de la primar la ora 21.36. Acelaşi „discurs”. Plus ameninţarea că-l va da afară din serviciu, că-l va distruge, că-l va lăsa pe drumuri. Logic!

Explicaţie necesară

Şoferul nostru se întorcea atunci de la Poienile de Sub Munte, comună învecinată cu Repedea. El este angajat al firmei HELP TRANS, firmă care are ca obiect unic de activitate în Maramureş exact transportul persoanelor dializate, după cum este, de altfel, inscripţionat şi pe această maşină.
Firma are contract cu NEFROMET DIALISIS CENTER din Baia Mare, societate care, la rândul ei, are contract cu Ministerul Sănătăţii.
Şoferul I.D. circulă zilnic pe curse prestabilite.
În zilele de luni, miercuri şi vineri face traseul Baia Mare – Poienile de Sub Munte – Baia Mare.
În zilele de marţi, joi şi sâmbătă face traseul Baia Mare – Valea Izei - Borşa – Baia Mare.
Ghinionul lui a constat, în de-acum nefasta zi de 26 octombrie, că a trecut pe raza comunei păstorite de îndelung libertinul Ţudic.

Presiuni şi noi ameninţari

De parcă n-ar fi fost îndeajuns de şocat de faptul că a fost demascat imediat de cei de la 112, băiatul nostru a fost nevoit să mai suporte şi alte avalanşe de telefoane.
Astfel, a doua zi, adică în 27 octombrie 2009, ca să le enumerăm numai pe cele mai importante, exact la ora 09.34, de pe numărul 0262/366.121 – număr al Primăriei din Repedea – era invitat de-o divă să se prezinte la Serviciul Taxe şi Impozite.
Cum ele a avut prezenţă de spirit şi i-a spus (ma)damei să-i zică primarului să nu-l mai hărţuiască, femeia a închis.
La ora 13.18 a fost sunat de acelaşi primar Pavel Ţudic, dar de pe numărul 0720/946.625. Discuţia o aveţi mai jos, AUDIO. Ascultaţi şi vă convingeţi!




























Maramuresul OnlineMaramuresul Online








In by Moroșanul, vineri, 30 octombrie 2009


Leave a Reply