Armata română a confundat Haiti cu Tahiti şi a trimis acolo trupe - VEZI VIDEO

În timpul emisiunii L'Édition Spéciale difuzată pe 18 februarie de Canal+, prezentatorul Bruce Toussaint a râs de armata română, prezentând drept adevărată o farsă susţinând că România a confundat Haiti cu Tahiti şi a trimis trupe şi ajutoare.



Totul a început de la o ştire în publicaţia Courier International, scrie revista Slate.
"România a confundat Haiti şi Tahiti şi a trimis un batalion militar şi două tone de ajutoare umanitare în Polinezia franceză, dezvăluie situl român Times.ro. <<"Eu zic că nu trebuie să facem un spectacol din chestia asta. Adică, numele seamănă foarte, foarte mult. Haiti, Tahiti, Mahiti, Papiti. Să le ia dracu', sună la fel>>", a declarat pentru times.ro Ministrul Apărării, Gabriel Oprea", scria Courier Internaţional.
Nu mulţi au citit însă textul până la ultima frază, iar producătorii de la L'Édition Spéciale a Canal + cu siguranţă că nu au făcut-o. Altfel ar fi înţeles că era vorba de o păcăleală.
"Farsa a făcut furori pe internetul rusesc, iar televiziunea columbiană a sancţionat imediat acţiunea armatei române, aşa cum o arată acest extras de jurnal, postat pe Youtube", continua textul din Courier. Ştirea a fost prezentată drept reală şi la un post columbian de ştiri.





Ce nu ştiau francezii de la Canal+ care nici nu au fost foarte atenţi e că Times.ro este un site satiric din România care funcţionează sub logo-ul "Not as seen on TV" (Nu cum aţi văzut la televizor). De exemplu, în acelaşi text în care e luat în râs ministrul Oprea, Times.ro mai scrie că "opinia publică din Moldova a declarat că nu este corect ca toată grindina din timpul verii să fie deviată din România spre Moldova".
Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo

"E o poveste extraordinară, vă va plăcea la nebunie", a declamat în platou prezentatorul Bruce Toussaint. Asta în timp ce pe un ecran gigant era proiectat paragraful din Courier, cu tot cu fraza de final care demonstra de ce ştirea era un fonfleu, mai scrie Slate.


Sursa: Maramuresul Online















Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply