Exista OZN-uri ? Dar Extraterestri !?!?


Marea Britanie a dat publicitatii cea mai mare colectie cu dovezi despre OZN-uri: obiecte zburatoare in forma de Toblerone, lumini „neobisnuite”, tuburi luminoase.


Ministerul Apararii si Arhivele Nationale de la Londra au dat publicitatii, joi, noi dosare ce contin marturii ale britanicilor legate de aparitia Obiectelor Zburatoare Neidentificate (OZN), transmite CNN. Dosarele publicate reprezinta a cincea colectie de marturii desecretizata de catre autoritatile britanice, care au promis ca prezinta informatiile despre OZN-uri si opiniei publice.
Este vorba de cea mai larga colectie de pana acum, peste 6.000 de pagini de marturii si informatii, stranse intre anii 1994 si 2000. Iata cateva dintre cele mai interesante marturii:
• in martie 1997, un barbat din Birmingham a declarat ca s-a intors de la serviciu si a observat o nava lunga, de forma triunghiulara, plutind deasupra gradinii sale. Raportul incidentului precizeaza ca obiectul era silentios, insa i-a facut pe cainii din zona sa latre. Nava a disparut dupa trei minute si a lasat in urma "o substanta alba, matasoasa", pe care barbatul a pus-o intr-un borcan. CNN precizeaza ca nu stie ce s-a intamplat cu substanta salvata de barbat.
• in ianuarie 1997, un barbat care conducea prin sudul Tarii Galilor a observat "un tub luminos care cobora din cer" si care semana "cu o stea imensa". Telefonul mobil al barbatului si radioul masinii n-au mai functionat. Barbatul s-a dat jos din masina si a mers prin lumina respectiva. El a afirmat ca a inceput sa se simta rau, iar apoi a suferit din cauza unei boli de piele. Raportul sustine ca masina barbatului a fost acoperita de praf si noroi.
• in august 1997, cinci pescari aflati pe un trauler in Marea Nordului au declarat ca au vazut un obiect rotund, plat, foarte luminos, care plutea pe cer. Cei cinci, "martori foarte sceptici in legatura cu OZN-urile", au urmarit obiectul pe radar pret de cateva secunde, inainte sa dispara.
• in octombrie 1996, politisti din Boston si Skegness au surprins pe camerele video "lumini neobisnuite, albastre, verzi si albe" care se roteau pe cer. Piloti din Royal Air Force (RAF) au observat pe radar, in acelasi timp, lumini care palpaiau, iar fenomenul a fost vazut si de echipajul de pe o nava aflata in apropiere de Boston.
• in iulie 1994, un OZN in forma de "ciocolata Toblerone" a fost vazut plutind adeasupra localitatii scotiene Annandale. In dosar exista si o schita a obiectului, unde se precizeaza ca avea in jur de 9-12 m lungime si 6 metri latime. Nava ar fi plutit la circa 3 metri de sol deasupra unui camp si a "fost observata cel putin 40 de minute".
• in ianuarie 1995, un aparat Boeing 737 al companiei British Airways a fost foarte aproape de o coliziune cu un "obiect" in apropiere de aeroportul din Manchester. Pilotul si echipajul au observat obiectul, insa o ancheta a Autoritatii Aviatice Civile nu a descoperit nimic neobisnuit.
 Arhivele Nationale au precizat ca relatariile despre aparitia OZN-urilor s-au schimbat in ultima jumatate de secol. Multe dintre ultimele marturii descriu OZN-urile ca fiind mari, negre si in forma triungulara. In perioada 1940-1950, oamenii descriau obiectele zburatoare ca fiind in forma de farfurii sau de discuri. David Clarke, autorul cartii "The UFO Files", a declarat: "in anii 1950, se credea ca cea mai importanta etapa in tehnologie urma sa fie reprezentata de aparatele rotunde, care decolau vertical. Este ciudat ca aceasta a fost exact aceeasi perioada in care oamenii au inceput sa afirme ca au vazut farfurii zburatoare pe cer".

Expertul sustine ca, in perioada anilor '90, avioane americane invizibile si aparate spion Aurora au inceput sa fie prezentate din ce in ce mai mult in filme precum "Ziua Independentei" si "Dosarele X". "Este imposibil sa dovedesti ca exista o legatura directa intre ceea ce oamenii citesc si vad si ceea ce relateaza despre OZN-uri. Cineva ar putea spune insa ca ultimele descoperiri tehnologice pot influenta ceea ce oamenii vad pe cer", a afirmat Clarke. 



Sursa: Maramuresul Online












Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, vineri, 19 februarie 2010


Leave a Reply