SOCANT! Mama si fiica, executate in stil mafiot!

O armata de politisti, procurori si criminalisti este de miercuri seara in Siret, orasul in care o mama si fiica ei de numai 6 ani au fost gasite impuscate in cap.

Ucigasul sau ucigasii n-au lasat urme, doar un tub de cartus s-a gasit in apartamentul ravasit in care s-a comis oroarea. Cativa vecini le-au povestit investigatorilor ca ar fi vazut doua persoane suspecte in zona, dar de auzit n-au auzit nimic. Cel mai probabil cei care au tras au folosit un amortizor.


Dupa o ultima discutie purtata cu fiica ei la telefon miercuri dimineata, mama femeii ucise nu si-a putut crede urechilor cand a auzit dubla nenorocire. Nu stia ca ea sau ginerele sau au dusmani care le le fi vrut moartea.

Cand sotul femeii s-a intors acasa, dupa ce isi dusese fiul la un control medical a dat peste aceasta imagine infioratoare. Pe hol zacea femeia de 39 de ani, impuscata in cap, iar cativa pasi mai incolo fetita, impuscata in tampla stanga, la fel ca mama ei.

Capul familiei se ocupa de schimburi valutare, spun vecinii, care si-au amintit si ca de multe ori clientii il cautau acasa. Asa ca nu e exclus ca ucigasul sa fie o persoana venita sa-l jefuiasca. Politistii nu exclud ca mama si copila ei fi fost ucise drept razbunare pentru vreo datorie neachitata a barbatului.

Trupurile neinsufletite au fost scoase abia joi din apartament. In micul oras Siret se afla deja si politisti de la Inspectoratul General al Politiei, lucratori SRI si un procuror criminalist de la Bucuresti.

Oamenii legii din Suceava sunt ajutati si de colegii lor din Botosani. Au organizat filtre peste tot, insa daca ucigasul sau ucigasii au venit din Ucraina ar fi avut timp suficient sa dispara. Granita cu Ucraina se afla la mai putin de 10 kilometri de orasul Siret, locul in care s-au petrecut aceste crime.

Sursa: Maramuresul Online















UPDATE ORA 13.00: Din declaraţiile rudelor şi ale vecinilor s-ar părea că a fost vorba despre o crimă la comandă şi că asasinii au venit la un pont pentru a jefui casa familiei Hriţcu, pentru că şi anchetatorii au găsit apartamentul răvăşit ca şi cum asasinii au căutat ceva după ce le-au executat pe cele două. "Este un om foarte bun şi nu merita să păţească aşa ceva. Sunt sigur că au venit la pont să îi ia banii", a declarat Vasile Constantinovici, bazarist. Vecinii spun că nu au auzit nicio împuşcătură şi că este posibil criminalii să fi folosit amortizoare, aşa cum procedează asasinii plătiţi. "Eu cred că cineva le-a vândut pontul unora de peste graniţă şi au venit direct la ţintă pentru că Vasile era pelcat de acasă împreună cu băiatul la Suceava", a spus Gheorghe Ifrim, un alt bazarist. Munca anchetatorilor nu a fost deloc uşurată atunci când au aflat că ieri prin graniţa cu Ucraina din Siret au venit 1.450 de persoane şi au plecat 1.500, dintre care 600 sunt străini. 
UPDATE ORA 12.00: Socrul lui Carmen Hriţcu, Vasile Hriţcu din localitatea Grămeşti a fost audiat de anchetatori. "Băiatul meu nu se ocupă cu valută, el este agricultor. A stat cinci ani în Israel şi de acolo are bani. Ultima dată când mi-am văzut nepoţii, fiul şi nora a fost de Anul Nou", a declarat acesta. Vasile Hriţcu, bunicul Ralucăi a aflat despre oribila crimă aseară de la fiica lui care a văzut totul la televizor. "Eu bănuiesc că este vorba despre un prieten sau apropiat al familie care ar fi putu face aşa ceva, pentru că băiatul meu este cuminte. El nu face trafic în Ucraina", a mai adăugat socrul lui Carmen.  
UPDATE ORA 10.30: Trupul neînsufleţit al lui Carmen Hriţcu a fost scos din apartament în urmă cu doar 10 minute de către anchetatori pentru a fi transportat la morga spitalului judeţean Suceava. Rudele familiei îndoliate au fost anchetate de către procurori timp de o oră pentru a încerca să facă o listă de suspecţi. Vasile Hriţcu este interogat de către procurorul şef Marius Iacob al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi chestorul principal de poliţie Dumitru Pârvu – adjunctul Inspectoratului General al Poliţiei Române într-un birou separat. "Nu bănuiesc pe nimeni, nu ştiu cine a fost", a declarat tatăl şi soţul Ralucăi şi a lui Carmen Hriţcu. 
UPDATE ORA 10.00: Conform datelor preliminare ale achetatorilor, Carmen Hriţcu a fost găsită în holul interior al apartamentului, iar lângă corpul neînsufleţit procurorii au găsit un tub de cartuş gol. Aceasta prezenta o plagă prin împuşcare în regiuna capului. Iar corpul Ralucăi Hriţcu a fost găsit în sufragerie şi prezenta o plagă prin împuşcare în regiunea tmplei.
UPDATE ORA 08.30: În urmă cu câteva minute a sosit la faţa locului şi autolaboratorul de genetică de la Bucureşti, care a fost trimis de către Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru a acorda sprijin în efectuarea cercetărilor la faţa locului. Dacă în această noapte la fiecare o sută de metri erau filtre ale Poliţiei Rutiere, acum nu mai există niciunul.
Vasile Hriţcu

UPDATE ORA 08.00: Anchetatorii se află la faţa locului pentru a desluşi misterul dublului asasinat. În acest sens în Siret au fost deleagţi trei specialişti criminalişti, un biolog în genetică şi un criminalist specializat în balistică de la Bucureşti. "Ancheta este în desfăşurare, încă nu ne putem pronunţa cu privire la un cerc de suspecţi", a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoartului de Poliţia Suceava. Rudele familiei asasinate în stil mafiot au ajuns la apartamentul în care Carmen şi Raluca Hriţcu au fost omorâte.  "Îngeraşii mei, fetiţele mele!" sunt singurele cuvinte rostite de mama lui Carmen printre lacrimile de durere.
Anchetatorii de la Bucureşti
„Dacă aş şti cine a făcut asta, acum aş pleca şi l-aş strânge de gât. Trebuia să ia banii din casă, să ia tot şi să plece. Ce a avut cu fiinţele astea nevinovate?", a răbufnit una dintre rudele lui Carmen Hriţcu, de 39 de ani, care a fost împuşcată în cap. „Of, copiii mei! Erau lumina ochilor mei", s-a plâns mama femeii ucise, care a fost aseară la audieri în sediul Poliţiei din Rădăuţi.
În această dimineaţă, criminaliştii au reluat cercetările în apartamentul
în care au fost găsite fără suflare cele două victime.

Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, joi, 18 februarie 2010


Leave a Reply