Tanar din Baia Mare desfigurat de o gura de aurolac si un fum de tigara

 Foto tanar ars - SJU Baia Mare (c) eMaramures.ro Foto tanar ars - SJU Baia Mare (c) eMaramures.ro
 Foto tanar ars - SJU Baia Mare (c) eMaramures.ro Foto tanar ars - SJU Baia Mare (c) eMaramures.ro
 Foto tanar ars - SJU Baia Mare (c) eMaramures.ro Foto tanar ars - SJU Baia Mare (c) eMaramures.ro
La un pas de tragedie a fost un tanar de 20 de ani din Baia Mare, care a ajuns desfigurat la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare dupa un incident neclar care a avut loc in cursul serii de miercuri, 17 februarie. O varianta ar fi ca baiatul a incercat sa isi aprinda o tigara si substante inflamabile i-au explodat in fata. Tanarul, care se afla in sectia de Terapie Intensiva, are gura si aproape toata fata arse, dar urme de arsuri are atat pe gat, cat si pe maini. Se presupune ca baimareanul a suferit gravele arsuri imediat ce si-a aprins o tigara, la scurt timp insa dupa ce a inhalat dintr-o punga aurolac, prenadez sau alta substanta inflamabila. Imprejurarile in care a avut loc evenimentul nu au fost lamurite, pentru ca medicii au o varianta, iar parintii baiatului o alta. 
Pe un pat de spital, in sectia de Terapie Intensiva a SJU Baia Mare, poate fi zarit un tanar a carui fata este de nerecunoscut. Buzele ii sunt tumefiate, fata si gatul ii sunt pline de arsuri, iar mainile cu carnea la vedere dupa incidentul suferit pe o straduta din cartierul Vasile Alecsandri. Pielea i-a fost distrusa la contactul substantei inflamabile cu caldura degajata de tigara.

Doar chipul baiatului a fost afectat de arsuri, nu si caile respiratorii, astfel incat s-a banuit ca acesta statea aproape de substantele inflamabile care l-au parjolit. El a fost gasit in aceasta stare de medicii de la Ambulanta Maramures, care l-au transportat imediat la SJU pentru ingrijiri medicale. Ce s-a intamplat inainte, acestia nu au putut afla, fiind mai preocupati sa ii salveze viata baimareanului. 
Familia baiatului nu a aflat imprejurarile in care a avut loc incidentul, iar acum incearca sa afle amanunte de la prietenii copilului lor. Mama si fratele acestuia au aratat ca vor merge la locul in care a fost gasit in incercarea de a face o reconstituire cu ajutorul amicilor. Ei au spus ca vor face tot ce este posibil ca vinovatii sa fie trasi la raspundere, in cazul in care altcineva este responsabil de situatia in care a ajuns.

”A zis ca merge sa se intalneasca cu prietenii lui. Ca tinerii. Nu l-am intrebat unde merge si ce face. Numai ce am fost sunati sa mergem la spital repede ca l-au dus cu salvarea, pentru ca s-a ars. Nimic altceva nu stim”, a spus fratele mai mare a acestuia, fara sa doreasca sa isi decline identitatea.

Nici medicii nu au putut afla prea multe despre incident de la tanarul spitalizat, dar semnele par sa confirme supozitiile potrivit carora i-ar fi explodat substante inflamabile in fata. Directorul medical al SJU Baia Mare, Sabin Nemes Bota, a declarat ca ”se pare ca a incercat sa isi aprinda o tigara in prezenta unor vapori de substanta combustibila, moment in care s-a produs o arsura a fetei si a mainilor”. El a precizat ca, in prezent, acesta se simte mai bine, fiind constient si coerent.

Cea mai mare temere a medicilor este ca ranile provocate de arsuri sa nu se infecteze, lucru care se intampla destul de frecvent la arsi. Chiar directorul medical al SJU a declarat ca evolutia ranilor produse de arsuri este de multe ori imprevizibila, acestea schimbandu-si cursul rapid, dintr-unul bun intr-unul nefavorabil.

”E foarte greu de dat un prognostic, dar avand in vedere ca este constient, coerent si este conectat la realitate acesta va fi unul bun, dar exista intotdeauna risc de complicatii, in special cele infectioase”, a precizat dr. Sabin Nemes Bota.

Parintii tanarului nu au facut sesizare la politie, dar spera ca imediat ce acesta se va insanatosi sa afle chiar de la el. Cert este ca in Baia Mare tot mai multi tineri pot fi vazuti inhaland aurolac in plina strada, fenomentul luand o tot mai mare amploare, astfel incat eMaramures.ro s-a decis sa prezinte intr-un articol detalii despre viata acestor tineri... drogati cu substante inflmabile.

Sursa: Maramuresul Online












Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply