Maramu' - Buletin de presă 22-02-2010





A fost identificat un suspect în cazul omorului de la Sighetu Marmaţiei

         În urma activităţilor desfăşurate, procurorii şi poliţiştii au identificat pe Stelian B. de 29 de ani din Sighetu Marmaţiei, cunoscut cu antecedente penale, suspect de comiterea omorului din data de 15 februarie 2010. Tânărul a fost liberat din penitenciar în data de 05 ianuarie 2010.
         Poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi în după - amiaza zilei de 15 februarie că pe str. Unirii a fost găsită o persoană decedată. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a stabilit identitatea bărbatului  decedat: G. A. de 66 de ani din Sighetu Marmaţiei. În urma efectuării necropsiei s-a stabilit că moartea bărbatului a fost violentă.
         Procurorii şi poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de omor. Suspectul a fost internat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice.

Suspecţi de furt identificaţi de poliţişti

         La Moisei
         În urma activităţilor de investigare desfăşurate, poliţiştii au identificat trei suspecţi care sunt cercetaţi pentru comiterea unui furt din locuinţă în luna ianuarie 2010. Ioan M. de 19 ani, Traian I. de 21 de ani şi Marius C. de 22 de ani din Moisei au sustras bunuri în valoare de 9000 de lei din locuinţa unui consătean. Bunurile sustrase le-au transportat cu un autoturism la locuinţa lui Marius C. şi o parte dintre ele le-au vândut. Poliţiştii au recuperat 20% din prejudiciu. Suspecţii sunt cercetaţi în libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

         La Groşi
         Poliţiştii, în urma cercetărilor efectuate, l-au identificat pe Flore G. de 30 de ani din Coltău. Acesta este cercetat pentru comiterea unui furt din locuinţă cu un prejudiciu în valoare de 2500 lei (bijuterii). Suspectul este cercetat pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.  

         La Sighetu Marmaţiei
         În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat doi suspecţi care sunt cercetaţi pentru comiterea mai multor furturi. La locuinţele celor doi suspecţi, Adalbert P. şi Vasile P. de 20 de ani din Sighetu Marmaţiei, poliţiştii au găsit mai multe obiecte furate. Bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite păgubiţilor. Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

         La Baia Mare
         O adolescentă în vârstă de 17 ani a fost surprinsă sâmbătă în timp ce încerca să sustragă îmbrăcăminte dintr-un magazin de pe Bd. Bucureşti. Administratorul magazinului a sesizat imediat poliţia. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a identificat suspecta. În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în cursul aceleiaşi zile, ea a furat bunuri din alte două magazine. Prejudiciul în valoare totală de 354 lei a fost recuperat integral. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

         Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale, în urma măsurilor întreprinse, au identificat sâmbătă un suspect care este cercetat pentru comiterea unui furt dintr-un magazin. Ioan L. de 57 de ani a sustras articole de îmbrăcăminte dintr-un magazin situat pe str. George Coşbuc din Baia Mare. Prejudiciul a fost recuperat integral iar suspectul este cercetat în libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Transport de bunuri fără documente de provenienţă

         O patrulă intercomunală formată din poliţişti şi jandarmi ce desfăşurau activităţi pe DJ 108D a depistat între localităţile Ariniş şi Bicaz un autoturism în care se aflau 4 tineri. Ei transportau cu maşina sârmă de aluminiu şi cupru, în valoare de 350 lei, şi 7 cartuşe cu ţigări netimbrate de provenienţă Ucraina. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării iar poliţiştii continuă investigaţiile pentru stabilirea provenienţei acestora.

Furt calificat şi lovire la Baia Mare

         Vineri dimineaţa, în jurul orei 05.00, Bogdan C. din Baia Mare a sesizat poliţia că el şi doi prieteni de-ai lui au fost victimele infracţiunilor de furt calificat şi lovire. Reclamantul a declarat că în timp ce se afla, împreună cu Daniel C. din Bozânta Mare şi băimăreanul Adrian T., la un local situat pe Bd. Unirii din Baia Mare au fost agresaţi de persoane necunoscute. După ce ei au părăsit localul, agresorii le-au sustras hainele de pe spătarul scaunului şi un telefon mobil ce se afla pe masă. Valoarea prejudiciului reclamat este de 800 lei.
         La câteva ore de la primirea sesizării, poliţiştii au reuşit identificarea suspecţilor: Raul N. de 29 de ani, Vasile M. de 26 de ani, Olimpiu P. de 19 ani, Cristian C. de 18 ani, toţi din Baia Mare. Poliţiştii au reuşit să recupereze 90% din valoarea prejudiciului. Suspecţii sunt cercetaţi în libertate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi lovire.

Cercetaţi pentru deţinere fără drept de armă neletală

         Poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase l-au identificat vineri dimineaţa pe Marcel B. de 42 de ani din Săbişa de la care au ridicat o armă neletală scurtă, de tir sportiv, cu aer comprimat, deţinută fără drept. Bărbatul nu este autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii neletale supuse autorizării. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că Marcel B. a cumpărat arma în anul 2004, de la un magazin specializat din municipiul Baia Mare, în scop de agrement, şi nu a făcut demersurile necesare pentru a intra în legalitate.

         Tot vineri, poliţiştii l-au identificat pe Ioan R. de 46 de ani din Coruia de la care au ridicat o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat. Bărbatul nu este autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii neletale şi nu are permis de armă. Poliţiştii au stabilit că suspectul a cumpărat arma în anul 2002 dar nu a făcut demersurile necesare pentru a intra în legalitate. Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi expertizării.
        
         În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării.


         Şi la Şomcuta Mare, sat Buciumi a fost identificat un bărbat care deţinea fără drept o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că Vasile O. de 53 de ani a cumpărat arma în anul 2009 din Spania şi a adus-o clandestin în ţară în luna decembrie 2009 prin Vama Petea, jud. Satu Mare. Arma a fost ridicată de poliţişti în vederea expertizării şi continuării investigaţiilor. Cercetările continuă, sub directa coordonare a procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă calificată şi deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării.
        
Deces accidental

         Un bărbat din Moisei a decedat în urma unui accident petrecut în locul numit ,,Valea Boului” de pe raza comunei Moisei. Gheorghe T. de 51 de ani a plecat singur vineri dimineaţa să taie lemne în pădurea pe care o deţine. În timp ce secţiona cu fierăstrăul mecanic un arbore de esenţă răşinoasă, bărbatul a alunecat iar fierăstrăul i-a produs o rană gravă la antebraţul stâng. Fiind singur, bărbatul nu a putut opri hemoragia şi a decedat. Cadavrul a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei.

A traversat neregulamentar strada şi a fost accidentat grav

         Duminică după masa, pe str. Dragoş Vodă din Sighetu Marmaţiei s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia un copil a fost rănit grav. Minorul, în vârstă de 11 ani, din satul Năneşti, s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure. El a fost surprins şi accidentat grav de un autoturism  condus de Mircea M. de 20 de ani din Sighetu Marmaţiei. În urma accidentului copilul rănit a fost transportat la Spitalul Sighetu Marmaţiei şi ulterior transferat la spitalul judeţean. Poliţiştii continuă cercetările şi în funcţie de rezultat vor lua măsuri conform legii.



Sursa: Maramuresul Online












Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply