Buletin de presă 07.09.2009




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger








A fost găsit autoturismul de teren cu care s-a deplasat urmăritul Mihali Nicoară


Echipele constituite în vederea căutării şi prinderii urmăritului Mihali Nicoară, de 22 de ani, din Borşa au găsit ieri autoturismul de teren cu care s-a deplasat suspectul şi din care s-au tras focuri de armă asupra poliţiştilor.
Maşina a fost găsită pe muntele Pietrosul Rodnei, în locul numit ,,Ştiol”, zonă muntoasă, greu accesibilă.
S-a efectuat cercetarea la faţa locului iar specialiştii criminalişti au ridicat mai multe categorii de urme şi mijloace de probă.
În continuare, echipe mixte formate din poliţişti şi jandarmi desfăşoară activităţi de căutare şi prindere a suspectului, în vederea prezentării acestuia în faţa instanţei de judecată.
Vezi video aici

Acţiune desfăşurată de poliţiştii băimăreni

În perioada 31 august – 04 septembrie 2009, poliţiştii de la Biroul Poliţie de Ordine Publică Urbană Baia Mare au organizat şi desfăşurat o acţiune cu scopul prevenirii şi combaterii prostituţiei şi cerşetoriei. În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost verificate 125 de persoane şi au fost aplicate 9 avertismente şi 76 amenzi contravenţionale în valoare de 49 950 lei. Poliţiştii au depistat 3 minori care au fost încredinţaţi familiei şi 3 persoane din alte localităţi care, pentru că nu şi-au putut justifica prezenţa în municipiu, au fost trimise la domiciliu. De asemenea, participanţii la acţiune au identificat 10 tinere care au fost sancţionate contravenţional pentru atragerea de persoane cu scopul întreţinerii de raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani.
Material lemnos confiscat

Poliţiştii din Vişeu de Jos au desfăşurat săptămâna trecută o acţiune cu scopul prevenirii şi combaterii tăierii şi transportului ilegal de material lemnos. Astfel a fost depistat Cristian R. de 29 de ani din Vişeu de Sus care transporta cu o autoutilitară 10 metru steri lemn de foc pentru care nu avea documentele legale necesare. El a fost sancţionat contravenţional iar lemnul, în valoare de 960 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus.

Un bărbat din Ruscova a sustras piatră din zona de siguranţă feroviară

Vineri, la ora 14.00, poliţiştii de la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Vişeu de Jos s-au sesizat din oficiu că Pavel P. de 46 de ani din Ruscova a pătruns fără drept în zona de siguranţă feroviară de la km 22, între Staţiile CFR Vişeu şi Leordina. Din această zonă, cu o autobasculantă, a sustras piatră brută utilizată la consolidarea malului râului Vişeu şi la protecţia podului feroviar, afectate de inundaţiile din 2008. Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit de către Regionala CFR Cluj. Suspectul este cercetat în libertate sub aspectul comiterii infracţiunilor de pătrundere în mod neautorizat în zona de siguranţă feroviară şi furt calificat.

Sighetean cercetat pentru furt din locuinţă

Poliţiştii au fost sesizaţi sâmbătă în jurul amiezii că persoane necunoscute au profitat de faptul că uşa de acces într-o locuinţă de pe str. I. M. de Apşa a fost lăsată neasigurată şi au pătruns în interior. De acolo au sustras mai multe bunuri în valoare de 100 lei. Investigaţiile efectuate de poliţişti au dus la identificarea în scurt timp a unui suspect: Gheorghe P. de 51 de ani din Sighet. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit proprietarului. Cercetările continuă pentru comiterea infracţiunii de furt.


Evenimente rutiere

La Vişeu de Sus
Pe DN 18, str. 22 Decembrie din Vişeu de Sus s-a produs vineri un accident de circulaţie. Nuţu M. de 17 ani din comuna Moisei, deşi nu are permis, a condus o motocicletă înmatriculată în Italia. Nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de Toader C. de 56 de ani din Vişeu de Sus, care s-a oprit cu bicicleta pe marginea părţii carosabile, şi l-a acroşat. Biciclistul a căzut pe partea carosabilă şi a suferit leziuni uşoare. El a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Tânărul din Moisei este cercetat acum pentru conducere fără permis şi vătămare corporală din culpă.

La Sighetu Marmaţiei
Nicolae L. de 55 de ani din Sighet a condus vineri după masa un autoturism pe str. Bogdan Vodă, sector de drum cu sens unic, două benzi de circulaţie. Nu s-a asigurat la schimbarea benzii şi a intrat în coliziune cu un moped condus regulamentar de un adolescent în vârstă de 15 ani din Sighet. Acesta din urmă nu avea absolvit un curs de legislaţie rutieră. Impactul s-a soldat cu rănirea minorului de pe moped care a fost transportat la spital unde a rămas internat.

Azi noapte, la ora 02.15, pe str. Bogdan Vodă s-a produs un accident soldat cu decesul unei persoane. Lorant M. de 22 de ani din Sighetu Marmaţiei a condus un autoturism. El a efectuat manevra de depăşire a unui autovehicul ce se deplasa în aceeaşi direcţie, a pierdut controlul maşinii, a intrat în coliziune cu un autoturism oprit regulamentar pe dreapta după care a lovit un stâlp de la iluminatul public şi s-a răsturnat pe partea dreaptă. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului auto care nu purta centura de siguranţă.

La sat Şugatag
Pe DN 18, în seara zilei de 04 septembrie, Andrei P. de 18 ani din sat Şugatag a condus un autoturism. La un moment dat s-a desprins roata stânga spate de la maşină iar conducătorul auto a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat în şanţul din dreapta drumului. În urma impactului, un tânăr de 18 ani, pasager pe locul dreapta faţă în autoturism, a suferit leziuni uşoare. El a fost transportat la spital unde a refuzat internarea.

La Târgu Lăpuş
Sâmbătă după masa, pe str. Tineretului, Claudiu G. de 26 de ani din Târgu Lăpuş a condus un autoturism spre Baia Mare. S-a angajat în depăşirea neregulamentară a unei maşini care staţiona în faţa sa şi a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară condusă regulamentar din sens opus de Gheorghe D. de 36 de ani din Târgu Lăpuş. În urma impactului, cei doi conducători auto şi un pasager în autoturismul condus de Gheorghe M. au fost răniţi. Lor le-au fost acordate îngrijiri medicale iar Claudiu G. a rămas internat la spital.

La Borşa
Pe str. Victoriei s-a produs sâmbătă seara un accident de circulaţie. Iuliana T. de 21 de ani din Borşa a condus un autoturism spre Moisei. Ea a surprins şi accidentat mortal pe Gheorghe T. de 68 de ani din Borşa. Acesta, în calitate de pieton, se deplasa pe partea dreaptă a drumului, în aceeaşi direcţie de mers, şi nu avea aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent – reflectorizante.

Între localităţile Coroieni şi Vălenii Lăpuşului
Ioan P. de 40 de ani din judeţul Cluj a condus duminică dimineaţa un autoturism pe DJ 109F. Din cauza neatenţiei, a pierdut controlul autovehiculului, a derapat şi a părăsit carosabilul. În urma impactului conducătorul auto şi un pasager în autoturism, un copilaş în vârstă de 5 ani, au suferit leziuni.

La Băiţa de sub Codru
Duminică după masa, pe DC 90, Vasile P. de 63 de ani din Băiţa de sub Codru a condus o motocicletă neînmatriculată. Din cauza neatenţiei, a pierdut controlul acesteia şi a intrat în gardul unui imobil. Impactul s-a soldat cu rănirea gravă a lui Vasile P. care nu are permis de conducere şi nici nu purta cască de protecţie. El a fost transportat şi internat la Spitalul Judeţean Baia Mare.


Agresiuni cercetate de poliţişti

La Baia Mare
Vineri seara, la ora 20.10, poliţia a fost sesizată de medicul de gardă de la Spitalul Judeţean Baia Mare că la această unitate a fost transportată cu ambulanţa o femeie, posibilă victimă a unei agresiuni. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au identificat-o pe Florica I. de 38 de ani din Baia Mare. Ea a declarat că în ziua de 02 septembrie a fost agresată de către concubinul său, băimăreanul Radu C. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

La Suciu de Sus
Duminică dimineaţa, la ora 09.14, poliţia a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că Ioan B. de 36 de ani din Suciu de Sus, cătun Strâmba, a agresat-o pe soţia şi pe soacra sa. Primele cercetări efectuate au relevat că, pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri cu privire la o sumă de bani, bărbatul le-a lovit cu o bâtă pe cele două femei. Ele au fost transportate la spital unde soacra agresorului a rămas internată. Poliţiştii continuă cercetările şi în funcţie de concluziile medicului legist se vor lua măsuri.

Cercetaţi pentru distrugeri şi lovire
La Baia Mare
În noaptea de 04/05 septembrie o băimăreancă a sesizat poliţia că cineva i-a distrus gardul din faţa locuinţei situată pe str. Luncii din Baia Mare. Echipa de cercetare care s-a deplasat la faţa locului a identificat un suspect: băimăreanul Grigore L. de 42 de ani. Valoarea prejudiciului cauzat este de 300 lei.

Un bărbat din judeţul Mureş a sesizat poliţia duminică dimineaţa că în noaptea de 05/06 septembrie băimăreanul Adrian D. i-a răsturnat motocicleta parcată pe str. Dimitrie Cantemir. Prejudiciul cauzat este în valoare de 4 000 lei (ambele oglinzi sparte, ceasul de la kilometraj spart, rezervorul şi hexspoilerul zgâriate, scăriţa pasager ruptă şi parbrizul far zgâriat).
În ambele cazuri în continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere şi pentru recuperarea prejudiciului.

La Moisei
În 05 septembrie, la ora 03.20, poliţia a fost sesizată că în centrul comunei Moisei are loc un scandal. Ioan M. de 33 de ani din localitate, în momentul în care a încercat să urce în maşină, a fost lovit cu portiera şi cu pumnii de consăteanul său Vasile T. Puţin mai târziu, la ora 04.10, Ioan M. a pătruns în curtea unui imobil din Moiei unde a distrus lunetele de la două autoturisme ce se aflau parcate acolo, dintre care unul proprietatea lui Vasile T. Cei doi bărbaţi s-au ales cu dosar penal şi sunt cercetaţi, unul pentru lovire sau alte violenţe, iar celălalt pentru distrugere.

BIROUL DE PRESĂ











Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply