IN CAUTAREA LUI BANDRIS




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





MISIUNE. Zeci de politisti, dar si jandarmi frontieristi au fost mobilizati pentru actiunea de cautare a borseanului Nicoara Mihali (22 de ani), zis Bandris, cel mai cautat infractor din Maramures. Echipe de politistii, jandarmi, politisti de fontiera controleaza fiecare masina care trece prin Borsa, Pasul Prislop - zona care leaga Transilvania de Bucovina - in incercarea de a-l gasi pe tanarul fugar. Politistii spun ca misiunea este dificila, borseanul fiind inarmat si periculos - el nu a ezitat sa traga focuri de arma asupra politistilor care au incercat sa-l retina vineri seara.

Actiunile de cautare au fost intensificare, atat in Borsa, cat si in judetul invecinat, Suceava. „In sprijinul nostru au venit si colegii de la Vatra Dornei, care actioneaza in raza lor de competenta, in judetul Suceava”, a declarat inspector Voichita Zehan, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Maramures. Reprezentantii IPJ au subliniat ca verificarile continua atat in zona muntoasa, pe drumurile forestire, cat si pe arterele rutiere. Politistii si-au extins aria de actiune pana in comuna suceveana Carlibaba.

CAUTAT. Cel mai cautat infractor roman al momentului, maramureseanul Nicoara Mihali (22 de ani), zis “Bandris”, a reusit sa scape pentru a treia oara din mainile politistilor, dupa ce a tras asupra urmatorilor sai mai multe focuri de arma cu un pistol de calibrul 7,65 mm, reusind apoi sa se faca pierdut prin Preluca Tatarilor.

Prima evadare. Bandris este infractorul din Borsa care in urma cu aproximativ o luna, in timpul Operatiunii “Excavatorul”, cea mai complexa din intreaga istorie a Politiei Romane, dupa cum afirmau chiar oficialii institutiei, a reusit sa sparga un baraj al fortelor speciale si sa isi piarda urma in munti. Dupa aventura cu elicoptere si arestari televizate live, localnicii din Borsa spun ca oamenii legii nu l-au mai urmarit atat de patimas pe Bandris, acesta fiind vazut chiar la o nunta din zona!

A doua evadare. A doua oara, Bandris a scapat de politisti tot in urma unui schimb de focuri, spargand barajul cu un jeep, si facand praf masinile politistilor (acel jeep, inscriptionat cu diferite insemne oficiale, a fost gasit abandonat si ciuruit de gloante, fiind transporat in curtea Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, unde se gaseste si acum). Dupa acel episod, peste povestea celui pe care sute de politisti nu pot sa-l prinda s-a asternut linistea.

A treia evadare. Bandris a scapat a treia oara din mainile politistilor in 4 septembrie. Atunci, politistii maramureseni l-au reperat pe Bandris in trafic, pe DN 18, in apropiere de locul numit Preluca Tatarilor din Pasul Prislop. Insa Mihali a reusit sa scape de urmaritori. Politistii locali i-au iesit in cale la cota 1407, pe drumul spre Suceava.

Vanatoarea. In acel moment, Bandris a deschis focul asupra politistilor, iar acestia au replicat. S-au tras mai multe focuri de arma - politia a facut public doar faptul ca in urma schimburilor de focuri “niciun om al legii nu a fost ranit”. De atunci, sute de politisti, jandarmi, politisti de frontiera din Maramures si Suceava il cauta interlopul borsean. Vezi filmarea.











Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, duminică, 6 septembrie 2009


Leave a Reply