Popularitea lui Guppy, pestele acvaristului incepator




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger


ACVARISTICA. Guppy este un peste foarte cunoscut, nepretentios si extrem de frumos. Orice acvarist incepator poate creste acest peste, datorita adaptabilitatii si rezistentei sale, fiind totodata un peste vioi si viu colorat. Guppy este originar din America Centrala si face parte din categoria pestilor care nasc pui vii (vivipari). Are dimensiuni reduse, se intretine si se inmulteste usor fiind foarte apreciat de toti acvaristii. Tendinta incepatorilor este de a suprapopula acvariile, fiecarui exemplar de guppy trebuie sa-i fie alocat un spatiu de cinci litri de apa. Guppy pot fi crescuti impreuna cu specii de pesti cum ar fi molly, xifo, neoni, zebre si orice alte specii de talie redusa. Masculii sunt frumos colorati existand diferite varietati coloristice. Femelele sunt mai mari ca masculii si nu sunt colorate decat uneori pe inotatoarea caudala.

Hrana. Guppy se hranesc cu o hrana diversa, de la purecii de balta uscati pana la viermisori tubifex. Puilor li se pot da fulgi speciali, maruntiti, ori larve de Artemia Salina. Nu trebuie exagerat cu cantitatea de hrana, in special cu cea vie, pentru ca acesti pesti mananca exagerat, chiar pana la moarte. In plus, mancarea ramasa neconsumata se descompune si detelioreaza calitatea apei.

Acvariul. Acvariul in care sunt crescuti guppy trebuie sa fie bogat in plante si spatios, pentru a oferi spatiu suficient pentru deplasare. Guppy traiesc in grupuri de minimum trei exemplare si prefera apa dura, dar pot supravietui si in ce a neutra sau dedurizata. Speranta de viata este de circa doi ani, dar por exista si cazuri cu varste de pana la trei ani sau mai mult. In comert preturile acestor pesti sunt de la 5 lei pana la 7 lei.












Maramuresul OnlineMaramuresul Online

by Moroșanul, luni, 7 septembrie 2009


Leave a Reply