CRIMĂ ORIBILĂ ÎN CĂLINEŞTI - Lovit mortal cu toporul în moalele capului




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





O crimă oribilă s-a comis, ieri, în localitatea Călineşti din Maramureşul istoric. Un bărbat a fost lovit de un consătean cu cruzime în moalele capului, căzând, fără suflare, la pământ. Cei doi se aflau în proces de mai mult timp pentru o bucată de pământ. Potrivit informaţiilor primite, se pare că la scena înfiorătoare a participat şi un minor de 17 ani, care şi-a ajutat unchiul să îşi omoare victima.
În ultima perioadă, maramureşenii au avut parte de tot mai multe scene demne de filmele horror: de la violuri, maltratări, până la crime. O întâmplare înfiorătoare, care a răscolit întreg Maramureşul istoric, s-a petrecut ieri-dimineaţa, în localitatea Călineşti. Aici, un bărbat, ajutat de nepotul lui, a ucis cu toporul un consătean.
• Doborât mişeleşte
Întreaga scenă s-a derulat vineri dimineaţa, în jurul orei 9.30, când victima se afla pe câmp, la ieşirea din localitate, la împrăştiat de gunoi. Profitând de faptul că bărbatul se afla singur în acel moment şi departe de ochii lumii, Ţânţaş Ioan, împreună cu nepotul său de 17 ani, s-a dus la Gheorghe Şandor, un bărbat de 45 de ani, şi l-a lovit mişeleşte, în moalele capului. Văzând că bărbatul a rămas fără suflare la pământ, cei doi au şters-o imediat de la locul faptei. Se pare că autorii crimei au pregătit şi un spray pentru a fi siguri că nu dau greş.
• Cauza: o bucată de pământ
Totul a pornit de la nişte dispute mai vechi dintre cele două familii, din cauza unei bucăţi de pământ. Cearta aprinsă dintre cele două familii a început acum câteva zile, când minorul de 17 ani, împreună cu unchiul şi bunicul său nu s-au mai oprit din ameninţări. "Ăştia din familia Ţânţaş erau nişte nemernici. În ultima vreme, ameninţau pe toată lumea. Chiar şi pe mine m-au ameninţat zilele trecute. Din acest motiv, am depus reclamaţie la poliţia din Sighet şi am avertizat şeful de post că, în cazul în care nu se iau măsuri, se va produce o tragedie. Se pare că am avut dreptate. Tragedia a avut loc azi-dimineaţă (n.r. ieri), când unul dintre ţânţăşeni l-a lovit în cap cu toporul pe un bărbat cinstit... Erau şi vecini. Făceau scandal pentru o bucată de pământ", declară Cristinel Ioan Chindriş, viceprimarul din Călineşti.
Potrivit declaraţiilor primarului din Călineşti, localitatea se afla sub presiune de câteva zile, de când membrii familiei Ţânţaş îşi făceau de cap, fără a fi traşi la răspundere de nimeni. Aceştia au început să ameninţe mai mulţi localnici, sfidând autorităţile. "Am fost la comandantul din Sighet să îi spun ce se întâmplă la noi în sat. Dar nu a mai putut face nimeni nimic, că deja era prea târziu. Localnicilor le este frică de ei, după ce au văzut că sar imediat la bătaie. Şi pe mine m-au ameninţat", spune Ştefan Mihai Nemeş, primarul din Călineşti.
• Complicele crimei - tânărul de 17 ani - are un comportament agresiv
Băiatul de 17 ani, presupus complice al crimei, locuieşte împreună cu bunicul său, Ţânţaş Petre, chiar lângă familia lui Gheorghe Şandor. Acesta are un comportament violent şi ameninţă pe oricine îi iese în cale. Bunicul său, Petre Ţânţaş, l-a ameninţat pe vecinul lui cu moartea de mai multe ori. Deocamdată, organele de poliţie, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, investighează cazul pentru a se stabili exact cum s-a produs şocantul eveniment. Localnicii din Călineşti acuză autorităţile pentru faptul că nu au intervenit la timp pentru a opri tragedia. "Oamenii nu au de ce să ne acuze pe noi, pentru că acum câteva zile am fost la şeful de post şi i-am spus ceea ce se întâmplă cu cei din familia Ţânţaş", mai spune primarul localităţii.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş a precizat că, deocamdată, organele de poliţie fac cercetări la locul faptei. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş investighează şi ei cazul pentru a stabili exact cum s-a produs abominabila faptă. Bărbatul decedat provenea dintr-o familie modestă şi era angajat al primăriei. Acesta are un băiat ce urmează şcoala în Sighetu Marmaţiei.











Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, sâmbătă, 26 septembrie 2009


Leave a Reply