EXECUTIE – SUA - Condamnat la moarte ramas viu pentru ca nu i s-a gasit vena




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Un condamnat la moarte a petrecut doua ore in camera de executie din Ohio (nord) fara ca echipa de executie sa reuseasca sa gaseasca o vena utilizabila pentru a-i administra injectia mortala. Marti, 15 septembrie, ora 14.00. Dupa ce a aflat ca ultimul apel i-a fost respins, Romell Broom, un negru de 53 de ani, condamnat la moarte pentru rapire, viol si crima in 1984, a iesir din celula si s-a indreaptat catre camera de executie.

Sub privirile a patru jurnalisti si a trei membri ai familiei victimei, ”echipa de executie a inceput sa pregateasca detinutul, incercand sa gaseasca puncte pentru a-i administra injectia mortala”, a povestit Julie Walburn, purtatoare de cuvant a autoritatilor penitenciare din Ohio.

”Au gasit de mai multe ori puncte, insa cand o solutie salina a fost difuzata pentru a le testa, ele deveneau inutilizabile”, a adaugat ea, precizand ca echipa a cautat vene ”in ambele brate si un picior”. La ora 16.00, guvernatorul, sesizat, a ordonat o amanare de sapte zile, iar Broom a fost readus in celula.

Potrivit jurnalistilor care au asistat la executie, barbatul a parut la un anumit moment sa planga, iar corpul sau sa se agite in timpul procedurii, semne de suferinta pe care Walburn a refuzat sa le confirme.

Potrivit ei, condamnatul s-a aratat ”foarte cooperant si respectuos cu echipa de executie. A incercat sa-i ajute sa gaseasca un punct de acces, le arata cu degetul locuri unde credea ca sunt vene utilizabile”, a indicat ea.

Procedura de injectare letala din Ohio a fost criticata deja de mai multe ori. Din 2006, doi detinuti au trebuit sa astepte peste o ora pentru ca echipa sa gaseasca o vena in care sa introduca cele trei produse care duc la moarte: un sedativ, unul care paralizeaza muschii si un altul care opreste inima.

Insa, potrivit specialistilor, un singur detinut s-a intors viu in celula sa in SUA, iar acest fapt s-a petrecut in 1946.

Autor: Agerpres











Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply