Turcul Sultan Kosen (2,46 metri) a fost declarat oficial „Cel mai inalt om din lume”




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Cel mai inalt om din lume, turcul Sultan Kosen (26 de ani), se afla intr-un turneu de promovare a noii editii a Guinness World Records 2010. Kosen, care are 2,46 metri inaltime, mai detine recordurile mondiale la categoriile „Omul cu cele mai mari maini” (palmele sale masoara 27,5 centimetri) si „Omul cu cele mai mari picioare” (poarta la pantofi marimea 36,5 centimetri).

Nascut la Mardin (Turcia), fostul fermier a jucat o vreme baschet, insa a fost nevoit sa renunte din cauza unei accidentari la spate din cauza careia acum se deplaseaza cu ajutorul unor carje. El locuieste impreuna cu parintii sai si mai are trei frati si o sora, toti avand inaltimi „normale”. In fotografia alaturata, Sultan Kosen, care nu a reusit sa isi termine scoala din cauza incovenientelor cauzate de inaltimea sa, s-a fotografiat ieri, 16 septembrie 2009, la Londra, in cadrul unui eveniment de promovare a Cartii Recordurilor printre elevii britanici.

Tot ieri, Kosen a fost declarat oficial cel mai inalt om din lume - precedentul record mondial il detinuse chinezul Bao Xishun (2,36 metri).











Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply