DROGURI IN BAIA MARE: Patru traficanti de droguri retinuti de politistii Maramureseni




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Politistii maramureseni, cu sprijinul ofiterilor Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si sub coordonarea procurorilor, au destructurat o grupare de traficanti si consumatori de droguri, formata din patru persoane, cu varste cuprinse intre 26 si 36 de ani.

Patru maramureseni retinuti. "Activitatile specifice comune au condus la obtinerea de informatii cu privire la implicarea membrilor gruparii (respectiv R.V. - 28 de ani, T.T. - 26 de ani, ambii din Baia Mare, I.L. - 36 de ani si F.T. - 33 de ani, ambii din localitatea Corni, judetul Maramures) in activitati de cultivare, distribuire si consum de canabis, pe raza judetului Maramures", arata Biroul de Presa al IPJ Maramures.

Politistii specializati din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures au fost sprijiniti in actiune si de ofiteri ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie a Judetului Maramures si jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi al Judetului Maramures. Flagrantul s-a derulat astazi, 22 septembrie, in cadrul actiunii "Tunetul", au fost efectuate sase perchezitii si au fost puse in executare trei mandate de aducere. Dosarul penal privind infractiunile de trafic si consum ilicit de droguri a fost instrumentat de DIICOT - Biroul Teritorial Maramures.

Culturi secrete de canabis. "Cei patru tineri sunt suspectati ca in perioada mai - septembrie 2009, pe raza comunei Bicaz, au cultivat plante de canabis disimulate in trei culturi de porumb si cartofi. Apoi, cand plantele au ajuns la maturitate, le-au recoltat, transportat si depozitat - in vederea uscarii -, in diferite locuri de pe raza localitatii Corni si a municipiul Baia Mare, cu scopul valorificarii ulterioare in judetele Maramures si Cluj", arata reprezentantii Biroului de Presa.

150 de kg de canabis. In urma perchezitiilor efectuate astazi la domiciliile suspectilor si la locurile de depozitare a drogurilor, politistii au descoperit si ridicat, in vederea confiscarii, aproximativ 150 kilograme plante de canabis uscate. In baza probelor administrate la dosar, procurorul DIICOT a dispus retinerea pentru 24 de ore a celor patru suspecti, care sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de droguri de risc in forma continuata si consum ilicit de droguri.

Maine, 23 septembrie, suspectii vor fi prezentati Tribunalului Maramures cu propunere de arestare preventiva. Cercetarile continua pentru identificarea si tragerea la raspundere a tuturor persoanelor implicate in aceasta activitate infractionala.

"actualizare"

In urma cu cateva minute, cele patru persoane retinute in cazul traficului de droguri au fost prezentate Tribunalului Maramures, cu propunere de arestare preventiva, pe o perioada de 29 de zile. Acestea au fost retinute de politistii maramureseni, cu sprijinul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, sub coordonarea procurorilor, dupa ce s-a constatat faptul ca erau implicate in activitati de cultivare, distribuire si consum de canabis.

In urma unei actiuni de flagrant, intitulata sugestiv "Tunetul", care a avut loc in cursul zilei de marti, 22 septembrie, au fost efectuate sase perchezitii si au fost puse in executare mandatele de aducere. Acum, dosarul va fi instrumentat de DIICOT - Biroul Teritorial Maramures. La aceasta ora, cei patru inculpati - Tudor Tiplea, Radu Verdes, Tyetyis Florin si Viorel I. Lobont sunt in sala de judecata. Acestia au refuzat sa fie filmati in boxa acuzatilor, iar la intrarea in sala de judecata, presedintele completului de judecata a solicitat ziaristilor sa paraseasca incaperea. Vom reveni cu amanunte, dupa pronuntarea sentintei, in cursul acestei dupa amiezi.











Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, miercuri, 23 septembrie 2009


Leave a Reply