IMPUSCATURI BORSA – Focuri de arma in plina zi in centrul orasului Borsa si un tanar dat in urmarie

- Nicoara Mihali Bandris a fugit de la locul faptei


Trimite stirea pe Yahoo! Messenger







Mai multe focuri de arma s-au auzit in urma cu putin timp in centrul orasului Borsa, dinspre o masina a Politiei in care se aflau mascati si care se pare ca era in urmarirea unui autoturism de teren care gonea in directia Baia Mare. Gloantele au suierat in plina zi, in centrul Borsei, astfel incat oamenii, in panica, au inceput sa tipe si sa fuga care incotro. Potrivit martorilor incidentului, soferul din Jeep ar fi atacat masina politiei, pe care se pare ca a incercat sa o blocheze.














FOTO: Impuscaturi Borsa, 5 august 2009 (c) eMaramures.ro FOTO: Impuscaturi Borsa, 5 august 2009 (c) eMaramures.ro
FOTO: Impuscaturi Borsa, 5 august 2009 (c) eMaramures.ro



Oamenii legii au deschis si ei focul, dar martorii au spus ca nu a existat niciun avertisment, ci s-a tras direct inspre masina atacatorului. Au urmat momente de spaima pentru ceilalti soferi aflati in trafic, dar si pentru trecatori, acestia spunand ca gloantele efectiv au suierat pe langa ei. De altfel, urme ale schimbului de focuri au putut fi vazute ulterior in parbrizul unui autoturism, lovit la circa 150 de metri de locul incidentului, in peretele unui imobil, asta doar la o scurta privire.



Martorii au spus ca daca soferul din masina al carei parbriz a fost perforat se afla inauntru murea. Tot ai eu precizat ca, din cauza spaimei, o fetita a sarit efectiv dintr-o masina. Borsenii s-au imprastiat ca potarnichile in momentul in care au vazut ca se trage. "Nu e normal. Nu e normal ce s-a intamplat... ca intr-o zi de miercuri sa se traga cu arma in centru, cand e mai multa lume. Nici macar nu au fost focuri de avertisment", a spus un martor.










FOTO: Impuscaturi Borsa, 5 august 2009 (c) eMaramures.ro FOTO: Impuscaturi Borsa, 5 august 2009 (c) eMaramures.ro



Dupa schimbul de focuri de arma, ocupantii din Jeep au fost incercuiti de mai multe echipaje ale fortelor de interventie rapida din MAI, care se pare ca nu sunt din Borsa. Deocamdata, nu se cunosc prea multe amanunte despre ce s-a intamplat, stiindu-se doar ca ocupantii masinii urmarite au fost dusi la sediul Politiei Borsa pentru declaratii.



Lumea aflata in zona a asistat perplexa la incident, desprins parca din filmele de actiune si a ramas in zona sa dezbata problema.



Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Maramures, Voichita Zehan, a declarat ca incidentul a avut loc ”in timpul unei misiuni desfasurate in continuarea anchetei in dosarul deschis de structura centrala a DIICOT in ce priveste traficul de utilaje furate”.










FOTO: Impuscaturi Borsa, 5 august 2009 (c) eMaramures.ro FOTO: Impuscaturi Borsa, 5 august 2009 (c) eMaramures.ro



Membrii Detasamentului Politiei pentru Interventie Rapida (DPIR) au avut, miercuri, misiunea sa faca mai multe perchezitii la domiciliile unor suspecti, dar si sa puna in aplicare mai multe mandate de aducere, dupa cum a precizat Voichita Zehan.



Aceasta a precizat ca ehipajul de politie, aflat in trafic, a observat pe sensul opus o masina de teren, fara numere de inmatriculare, condusa de Nicoara M., de 22 de ani, unul dintre suspectii in dosarul traficului cu utilaje furate din strainatate. Potrivit IPJ Maramures, la vederea masinii de politie, tanarul a incetinit masina, de parca ar fi vrut sa opreasca, apoi brusc a accelerat si a izbit de trei ori duba in care se aflau membrii DPIR.



Borseanul a intors autoturismul sau, iar in timpul manevrelor a avariat ate trei masini aflate la acea ora in trafic. Purtatorul de cuvant al IPJ Maramures a precizat ca dupa acel moment, ca sa il prinda, s-au tras mai multe focuri de arma inspre el. Tanarul a reusit sa fuga, iar acum este dat in urmarire. Voichita Zehan a spus ca gloantele au fost trase potrivit prevederilor legale.










FOTO: Impuscaturi Borsa, 5 august 2009 (c) eMaramures.ro FOTO: Impuscaturi Borsa, 5 august 2009 (c) eMaramures.ro



Potrivit unor informatii pe surse, suspectul este un personaj cunoscut al Borsei - Nicoara Mihali zis Bandris, care anul trecut a fost implicat in mai multe scandaluri. El este un adevarat "antierou", dupa ce a fost pus sub acuzare pentru comiterea mai multor infractiuni in luna august a anului trecut.





ACTUALIZARE :Ora 19:00
Fostul avocat al lui Nicoara Mihali a spus despre acesta ca ”nu-i un om cu crucea in mana”
Octavian Ciolte, aparatorul borseanului in dosarul in care acesta a fost arestat preventiv, a precizat la momentul respectiv ca clientul sau nu este ”un om cu crucea in mana”. Acum, acesta a precizat ca nu il mai reprezinta si ca nu stie in ce stadiu se afla dosarele sale, dar a precizat ca Mihali l-a contactat telefonic in ziua in care a avut loc descinderea mascatilor si i-a cerut sa se deplaseze la Borsa, pentru ca s-ar putea sa aiba probleme. Avocatul nu l-a gasit insa si a spus ca pana azi, cand a aflat de ispravile sale, tanarul nu a mai luat legatura cu el. Ciolte l-a sfatuit pe Bandris inca de anul trecut sa nu se mai implice in scandaluri, spunandu-i ca risca sa isi petreaca tinerea dupa gratii daca va continua asa.

ACTUALIZARE: ora 19.00 - Seful IPJ Maramures, Ioan Isac, aflat la Borsa pentru a coordona actiunea de prindere a lui Nicoara Mihali, a declarat ca masina de teren in care se afla acesta in momentul in care a lovit duba politiei a fost gasita abandonata, intr-o rapa, in apropiere de casa tanarului. Politistii nu exclud ca acesta sa fie inarmat, tinand cont de antecedentele sale. Ioan Isac a precizat ca borseanul este un infractor periculos, care a mai facut uz de arma.
Articol in curs de actualizare.














Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, miercuri, 5 august 2009


One Response to IMPUSCATURI BORSA – Focuri de arma in plina zi in centrul orasului Borsa si un tanar dat in urmarie

  1. Oameni nebuni Borsenii ;)) Dar nici kakatzi astia de mascati si poterasi nu sant normali deloc.Cum poti face uz de arma printre atatia oameni ? Vai si amar.

    RăspundețiȘtergere