Ministrul Cristian Diaconescu - groparul romanilor de pretutindeni
Trimite stirea pe Yahoo! Messenger

Daca pana acum nu stiam cine este cel prin care se lucreaza impotriva Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni avand anumite suspiciuni fata de Primul ministru Boc, ieri a aparut personajul care vrea distrugerea DRRP si fracturarea completa a relatiei statului roman cu romanii de pretutindeni.

El nu este altul decat ministrul de externe Cristian Diaconescu, care in sedinta de guvern de ieri, cand Emil Boc a propus trecerea DRRP in subordinea guvernului, chestiune ceruta de zeci de asociatii romanesti, Diaconescu s-a opus debitand tot felul de prostii.


Abia acum se explica piedicile uriase puse de birocratia MAE impotriva DRRP. Birocratii nu faceau decat sa execute ordinele sefului.

Diaconescu, un personaj care da bine pe sticla si care face mutre de om serios, imbracand limbajul de lemn debitat, intr-o anumita poleiala diplomatica, incearca sa-i faca pe romanii de pretutindeni agenti ai unui MAE nereformat si imbacsit de baieti cu ochi albastri acoperiti in diverse functii.

Nu-i pasa ca liderii asociatiilor romanesti sunt perceputi in tarile lor ca agenti ai unui serviciu de informatii care controleaza mare parte din MAE, nu-i pasa nici de faptul ca angajatii DRRP care merg in tarile « vecine si prietene » sunt perceputi la randul lor ca spioni si nu ca functionari guvernamentali, fiind obligati sa suporte toate obligatiile unui comportament « diplomatic », nu-i pasa nici de sutele de lideri romani care asteapta cu lunile deconturile la proiectele derulate, pentru ca dl. Birocrat din MAE a primit dispozitie sa intarzie cat mai mult eliberarea banilor, ca poate, poate, romanii astia s-or plictisi sa tot vrea sa ramana romani si atunci va scapa si MAE de o grija.

Diaconescu si cei care-l dirijeaza ( si nu este vorba de partid !) au gresit fundamental. Si asta se va vedea. Nu este clar nici daca Geoana a fost consultat sau Corlatean, care la randul sau a cerut scoaterea DRRP din MAE. Sau poate intre timp s-a razgandit. Vom afla repede acest lucru, iar cel care va avea de suferit va fi un anumit candidat la Presedintie pe care romanii de pretutindeni il vor confunda cu decizia lui Diaconescu.Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply