Itele intrepatrunse ale justitiei si serviciilor secrete

Patronul UKRO Security, Dan Hotico, scos de sub urmarire penala dupa ce a fost gasit mort de beat in mijlocul strazii, dormind cu capul pe volan.


Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





SIDERANT. Patronul firmei de protectie si paza UKRO Security, Dan Hotico, a scapat de puscarie, dupa ce a fost gasit de politisti, in flagrant (!), mort de beat, dormind cu capul pe volan in mijlocul strazii Podul Viilor din Baia Mare, dormind cu capul pe volan. Mai mult, acesta i-a agresat pe politisti, incercand sa fuga de la locul faptei, fiind la un pas de coma alcoolica: in urma recoltarii probelor biologice avea o concentratie de 1,55 g/l alcool pur in sange. Bine ca l-au prins, ca altfel putea muri de beat ce era! Apropo de „muri”...

Nasul. Fara nicio legatura cu acesta performanta, de a scapa curat ca lacrima dintr-o aventura din care cetateanul de pe strada ar fi infundat puscaria, amintim ca Dan Hotico este finul lui Vasile Muresan, zis „Muri”, cel care pana in aprilie 2009 a fost seful Diviziunii Filaj din Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI, mai cunoscuta sub denumirea „Doi s-un sfert”) a Ministerului Administratiei si Internelor. De asemenea, Hotico a fost asociat o perioada in firma UKRO chiar cu fiul nasului sau, Vasile Muresan (acesta, tinand cont de functia sa, nu putea figura desigur ca actionar in firma). Acesta nu este un fapt menit sa ne mire, atata vreme cat Muresan nu este genul de om care sa-si lase finii sa ajunga la parnaie. Desi s-au mai vazut cazuri.

O piedica in calea uitarii. Cine e Hotico? Dan Hotico este patronul unei firme de protectie si paza din Baia Mare, care are in concesiune serviciul de ridicare a masinilor stationate neregulamentar pe domeniul public. Adica, cel care ne salta ilegal masinile atunci cand i se pare lui ca nu am parcat bine pe strazile din Baia Mare. Cand a fost gasit beat mort la volan dar nu i s-a intamplat nimic? Urmeaza un scurt remember.

Era in 11 martie 2009. La orele 7.40, dimineata, „Killerul” („Ucigasul”), cum este Hotico poreclit de pe vremea cand cotonogea fotbalistii din ligile inferioare pe unde a jucat in tinerete, aflat la bordul unui jeep marca BMW, cu numarul MM 10 UKR, a fost trezit de doi agenti de politie care isi exercitau atributiile de serviciu. Atat de beat era seful de la „capace, blocaje si ridicari”, incat s-a crezut in propriul dormitor, unde, vorba aceea, parca ar fi fost indreptatit sa ii injure si sa-i ameninte pe politisti. Ba chiar sa-i bata! Numai ca Hotico nu era in pat. Ci la volan. Fapt pentru care a fost invitat sa sufle in fiola. Beat crita, „Killerul” a refuzat, ba chiar i-a agresat fizic pe politisti, unul dintre ei fiind ranit la piept, avand nevoie de peste o saptamana de ingrijiri medicale.

Pronostic confirmat. S-a iscat un circ de nedescris. Beat manga, Hotico a injurat si agresat fizic tot ce a intalnit in cale. De la politisti, la cadrele medicale. S-a chemat o masina a Ambulantei, cu care agresorul a fost transportat la spital. Pe drum, Hotico a continuat seria agresiunilor, iar o data ajuns in holul spitalului a incercat sa fuga. A fost oprit doar de spray-ul iritant lacrimogen folosit de politisti. Pana la urma, nu a mai fost chip sa se sustraga recoltarii probelor biologice. Ulterior, s-a stabilit alcoolemia, prin recoltarea probelor biologice: 1,55 g/l alcool pur in sange.

Timp de cateva luni, tacere. Nu s-a mai auzit nimic de dosarul lui Dan Hotico. Desi inca din 20 martie, Hotico se afla sub urmarire penala, pentru savarsirea mai multor infractiuni: ultraj si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala. S-a vorbit foarte mult despre faptul ca Hotico nu va fi trimis in judecata si, cu atat mai putin, condamnat, dintr-un motiv foarte simplu: Vasile Muresan nu isi lasa finii la greu. Gura targului a avut dreptate. Hotico a scapat de puscarie.

Rezolutia procurorului Ulici. Citind rezolutia de scoatere de sub urmarire penala a „Killerului”, avem impresia ca procurorul Ioan Ulici ne ia pe noi, cei care nu avem calitatea de fini ai lui Vasile Muresan, drept prosti. In argumentarea rezolutiei sale, el prezinta un fir al evenimentelor absolut halucinant, pe care nici un copil de gradinita nu l-ar putea crede. Totusi, pentru confirmare, il vom reproduce asa cum apare el semnat de procurorul Ulici.

„In apararea sa, invinuitul a sustinut ca in noaptea de 10/11 martie 2009 a consumat bauturi alcoolice in localitatea Ferneziu (n.red., e cartier, domnu’ Ulici!, dar ce stii matale, ca la Parchetul Sighet nu se invata geografie), in locuinta martorului Lupse Florin Vasile, dup care, dimineata, in jurul orelor 6.30, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personala inspre locuinta, autoturism care a fost condus de martorul Vultur Claudiu Marcel, fiind pozitionat in autoturism pe bancheta din spate si ca pe traseu a adormit. Invinuitul a precizat ca la un moment dat s-a trezit din cauza frigului, s-a mutat pe scaunul soferului si a pornit motorul pentru a se incalzi, adormind la volan”.

Trezit la volan. Tot in rezolutie, procurorul Ulici mai arata ca dupa ce patronul UKRO a adormit la volan „a fost trezit de doi agenti de politie care au solicitat sa multe autoturismul din acel loc, insa el a refuzat, deoarece a consumat bauturi alcoolice. A mai sustinut ca a incercat sa scoata cheile din contact, timp in care agentul de politie Evi Sandor a vrut sa ia el cheile autoturismului, ca a fost dus cu forta de cei doi politisti la ambulanta unde a fost sprayat cu un spray iritant lacrimogensi ca a dat cheile autoturismului sau martorului Vultur Claudiu Marcel. In final, invinuitul a mai precizat ca a fost dus la Spitalul Municipal (n. red. Nu exista asa ceva in Baia Mare. Spitalul la care se face referire e Spitalul Judetean.), unde a fost agresat de partea vatamata, Evi Sandor, care l-a sprayat din nou cu un spray iritant lacrimogen. Sustinerile invocate de invinuit in apararea sa, privitor la modalitatea in care a ajuns cu autoturismul marca BMW in apropiere de Podul Viilor din Baia Mare sunt confirmate de depozitia martorului Vultur Claudiu Marcel.”

Credem ca este suficient. Parca il si vedem Hotico, lacrimogen, zgribulit de frig, pornind climatizarea masinii si adormind cu capul pe volan, intr-un somn dulce din care a fost trezit de doi politisti pe post de Mos(i) Craciun, care, in loc de cadou, i-au oferit o fiola. Luat, agresat, umilit, sprayat, „Killerul” a indurat lunga suferinta a drumului la spital. Nicio clipa el nu s-a opus, ci a indurat totul cu stoicism. O poveste lacrimogena pentru prosti. Cel putina asa ne crede procurorul Ulici. Pe toti.

Concluzie: ei ne cred prosti. Rezolutia procurorului care l-a detergentizat pe patronul UKRO Security contine argumente care ne lasa fara replica. 1. Hotico a condus autoturismul, dar doar 10-20 centimetri si asta doar la solicitarea politistilor. 2. Masina s-a oprit in intersectie, din cauza unor defectiuni tehnice - la venirea politistilor, masina a fost pusa in miscare fara probleme. 3. Soferul a plecat sa aduca un mecanic, pentru a porni masina - s-a intors singur, insa. 4. Masina defecta s-a oprit in intersectie. Insa in rezolutie nu se aminteste de vreun raport de expertiza tehnica, prin care sa se constate cauzele producerii defectiunii. 5. Afirmatiile lui Hotico sunt sustinute de cadrele medicale, in timp ce politistii sunt contrazisi - din primele declaratii date procurorului, rezulta contrariul (ulterior, martorii si-au schimbat declaratiile, aspect asupra caruia vom reveni).
V.Muresan
Acesta este, ne permitem sa afirmam, sfarsitul dosarului lui Hotico. Finul lui Vasile Muresan poate dormi linistit cu capul pe perna sub forma de volan. A scapat de puscarie. O va vedea doar in vizita, eventual, sau la televizor. Sincer, nici nu ne asteptam la altceva. Desi voci din Politie au sustinut ca vor monitoriza cazul, pentru justa instrumentare a acestuia. Degeaba. Rezolutia a fost atacata de unul dintre politisti. Tot degeaba, ne permitem sa anticipam. Oricum, vom reveni, macar sa va spunem cand circula beat mort Hotico Dan prin oras, pentru ca poate e frig din nou in plina vara si adoarme iar la volan. Iar de data aceea poate nu mai avem norocul sa i se opreasca masina in mijlocul strazii, exact in clipa cand merg copiii la scoala.













Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply