Actorul Florin Piersic, prins in mijlocul unei revolte in cariera de la Danesti



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Florin Piersic isi petrece vacanta in localitatea maramureseana Danesti, unde se afla la invitatia nepotului vedetei, Cristian Froicu, cel ce administreaza Secret Garden, impreuna cu sotia sa, Ana. Actorul a fost prins, fara voia sa, in mijlocul unei revolte spontane izbucnite azi, 8 iulie, in cariera de piatra de la Danesti, chiar in momentul in care facea o plimbare cu trasura prin zona.

Nepotul actorului a vrut sa ii faca o surpriza si l-a dus sa viziteze valea Bulzului, dar a ajuns si la cariera ”Pietrele Doamnei”. Acolo, mai multi sateni protestau impotriva distrugerii drumului de acces de camioanele incarcate cu piatra, insa in momentul in care l-au vazut pe Florin Piersic aproape ca au uitat de ce s-au strans.

Marele actor, ca Pintea haiducul pe vremuri, a preluat conducerea revoltei si i-a sfatuit pe oameni sa nu renunte la lupta lor. Acesta le-a spus taranilor sa nu ii lase pe administratorii carierei sa distruga valea Bulzului cu utilajele de exploatare a pietrei, sa fie solidari si chiar le-a promis ca va reveni in zona imediat ce va afla de ”detonarea” dealului – aflat intr-o zona declarata monument al naturii.

Oamenii i-au spus lui Florin Piersic ca nu au niciun ajutor, iar primarul Gheorghe Pop, de profesie inginer silvic, nu face nimic sa impiedice distrugerea naturii. Revolta localnicilor l-a emotionat pe actor, care a spus ca e pacat ce se intampla si chiar a regretat ca alesul local nu a avut curajul sa vina in fata oamenilor si sa isi spuna punctul de vedere.
Florin Piersic le-a spus satenilor ca regreta ca sunt distruse ”locurile astea frumoase din tara noastra”. Pentru vedeta, revenirea in Maramures, altundeva decat in Baia Mare, a fost un prilej de readucere aminte a salbaticei tinurilor judetului pe vremea cand a filmat pentru filmul ”Pintea”.


El a povestit ca a facut vreo 40 de drumuri Bucuresti – Baia Mare in timpul filmarilor. ”Seara jucam la teatru. Dimineata la 6 eram in avion… Eu, pilotul si securistul care insotea zborul. Veneam cu ziarele pe care si dormeam pana in Maramures. Filmam aici si dupa-amiaza in avion spre Bucuresti. Ma astepta masina si mergeam la teatru”, a spus Florin Piersic la un pahar de vorba pe terasa de la Secret Garden. Surpriza mare a fost cand Ioachim Fat i-a cantat Balada lui Pintea, rascolindu-i actorului amintiri frumoase si multe alte povesti minunate, pe care numai Florin Piersic stie sa le spuna.










Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, miercuri, 8 iulie 2009


Leave a Reply