Ziua Marcii Postale Romanesti

De Ziua Marcii Postale Romanesti, apare o noua emisiune filatelica, dedicata inginierului roman Anghel Saligny


Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





NOUTATE. Cu ocazia Zilei Marcii Postale Romanesti, Romfilatelia va introduce in circulatie emisiunea filatelica „Anghel I. Saligny - 155 de ani de la nastere”, care va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilateria incepand din 30 iulie”.

„Cand vorbim despre poezie spunem Eminescu, despre sculptura privim catre Brancusi, despre muzica auzim struna viorii lui Enescu, cand ne aflam in avionul ce ne poarta deasupra norilor ne gandim la Vuia si Coanda, iar cand vorbim despre poduri ne gandim la Anghel Saligny”, argumenteaza decizia Romfilatelia.

De numele lui Anghel I. Saligny se leaga premiere mondiale din domeniul ingineriei constructiilor, dintre care cea mai importanta lucrare este constructia complexului de poduri de la Fetesti-Cernavoda, care la data inaugurarii era cel mai lung pod din Europa si al treilea din lume si totodata unul dintre podurile metalice cu deschidere mare din lume. In realizarea acestui complex de poduri, Saligny a adus doua mari inovatii: sistemul de grinzi cu console pentru suprastructura podului si folosirea otelului moale.

In Maramures, emisiunile filatelice se pot achizitiona de la cele cinci oficii ale Postei Romane care au contract cu Romfilatelia (Baia Mare - B-dul Bucuresti nr. 5, Sighetu Marmatiei - str. Bogdan Voda nr. 2, Borsa - str. Libertatii nr. 30, Cavnic - str. 22 Decembrie nr. 7 si Miresu Mare - Miresu Mare nr. 210).












Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply