Norii misteriosi ai noptii au fost vazuti si pe cerul Maramuresului




Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Misteriosii nori noctilucent – nori luminosi care apar noaptea - au aparut din nou in Romania, acestia fiind observati chiar in Maramures de doi astronomi amatori – Sorin si Claudia Hotea. Cei doi au observat formatiunea noroasa in cursul zilei de luni, in jurul orei 22.00. Norii noctilucent sunt fenomene noroase situate in atmosfera superioara si vizibile dupa crepuscul, fiind formati din cristale de gheata. Ei sunt considerati a fi cei mai inalti nori din atmosfera Pamantului si se gasesc la altitudini de 76 pana la 85 kilometri.

”Norii si-au facut aparitia deasupra orizontului la apus. Am urmarit spectacolul pana la ora 23.30 cand norii noctilucent erau inca vizibili aproape de orizontul nordic. Ca un bonus, in jurul orei 23.20 prin zona nordica a cerului a trecut si statia spatiala internationala”, a spus Sorin Hotea.

De obicei, norii noctilucent sunt prea slabi pentru a fi observati. Ei devini vizibili cand sunt luminati de catre lumina soarelui aflat sub orizontul vizibil. Unii afirma faptul ca acesti nori au un fel de lumina proprie datorita ionizarii.


AICI gasiti imagini si informatii despre evenimentul produs aseara...

AICI informatii detaliate despre norii luminosi...










Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, marți, 14 iulie 2009


Leave a Reply