O tanara rroma din Maramures candideaza la Academia de Politie din Bucuresti



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Lupta stransa pentru un loc la Academia de Politie ”Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti. La Facultatea de Politie, concurenta este de 7,82 pe un loc, insa nici la celelalte specializari, nu sunt mai putin inscrisi. Si pe locurile destinate romilor se inregistreaza concurenta, pe 10 locuri candidand 52 de tineri. Din Maramures, vor concura 63 de inscrisi si o tanara de etnie roma. Sute de tineri maramureseni se vor ”bate" insa pentru un loc si in Scolile de Agenti din Cluj si Campina.

Meseria de politist pare tot mai tentanta, in vremuri de criza. Mii de tineri din intreaga tara vor sa ajunga politisti, dovada fiind numarul mare de inscrisi la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti.

Femeile nu se lasa mai prejos decat barbatii si vor concura cot la cot cu acestia pentru un loc la Academia de Politie. Aici aproape 4.000 de candidati vor incerca sa ocupe unul din cele 719 locuri scoase la admitere.

La Facultatea de Politie sunt inscrisi 3.130 de candidat, concurenta fiind de 7,82 de persoane/loc.

Nici la celelalte specializari nu este lipsa de candidati. La Jandarmi concureaza 367 de persoane, inregistrandu-se o concurenta de 4, 76 de candidati/loc, la Politia de Frontiera sunt 130 candidati -2,16 candidati/loc, iar la Administratia Nationala a Penitenciarelor, 107 candidati - 2,14 candidati/loc.

Si candidatii rromi se inghesuie in acest an sa devina politisti, pe 10 locuri concurand 52 de persoane.

Tinerii maramureseni sunt si ei dornici sa imbratiseze meseria de politist. Din Maramures s-au inscris pentru Politie - 64 de persoane, din care 43 barbati si 20 femei. De asemenea, exista si o tanara de etnie roma care si-a depus dosarul de inscriere pentru Academia de Politie, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei Maramures, Dumitrita Hotea.

Cei care s-au inscris la Facultatea de Politie si Arhivistica din cadrul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" au inceput de astazi, 20 iulie, probele eliminatorii, iar in zilele de 28 si 29 iulie sunt programate probele scrise, in functie de specialitatea aleasa, urmand ca rezultatele sa fie afisate in 30 iulie.

In schimb, la Facultatea de Pompieri, probele eliminatorii au loc in perioada 20-26 iulie, dar proba scrisa va fi organizata in 23 iulie, afisarea rezultatelor facandu-se a doua zi.

Batalia va fi incrancenata si la admiterea in Scolile de Agenti de Politie din Campina si Cluj- Napoca. La Scoala de Agenti de Politie ”Vasile Lascar" din Campina au fost scoase la concurs 1.505 locuri, din care 20 sunt destinate romilor, iar la Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" din Cluj-Napoca sunt 300 de locuri, din care 5 pentru romi.

Sute de tineri din Maramures si-au depus dosarele de inscriere pentru Scolile de Agenti de Politie, pentru Campina optand 239 de persoane, iar pentru Cluj-Napoca - 366 candidati. ”La Scoala de Agenti de Politie din Campina s-au inscris 239 de persoane, din care 165 barbati si 69 femei. De asemenea si-a depus dosarul si un candidat rom. La Scoala de Agenti de Politie din Cluj sunt inscrisi 366 candidati, din care un rom, 230 de barbati si 135 femei", a subliniat Dumitrita Hotea, purtatorul de cuvant al IPJ Maramures.











Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply