DN1C - E58 – RISCURI - Drumul Cluj - Baia Mare ocupa locul trei in topul celor mai periculose artere din Romania



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger





Politia Rutiera a facut publica o analiza de risc rutier pentru principalele drumuri nationale din Romania, iar aceasta a relevat ca drumurile cu cel mai ridicat risc de producere a accidentelor rutiere sunt: DN 2 Bucuresti - Urziceni - Buzau - Ramnicu Sarat - Focsani - Roman - Suceava, DN 6 - Bucuresti - Alexandri - Rosiori de Vede - Craiova - Caransebes - Lugoj – Cenad si DN 1C Cluj - Dej - Baia Mare - Halmeu - Frontiera cu Ucraina. SPR a decis chiar sa demareze o actiune de reducere a numarului accidentelor rutiere pe aceste artere, care se ca desfasura in perioada 15 iulie – 31 august 2009.

Statisticile din Romania sunt de-a dreptul ingrijoratoare, pentru ca in perioada 1 ianuarie - 30 iunie, la nivel national s-au produs 4.123 de accidente grave, soldate cu 1.056 de persoane decedate si 3.696 de raniti grav.

Comparativ cu primele cinci luni ale anului 2008, pe DN 6 numarul accidentelor rutiere grave a crescut cu 16%, iar a persoanelor decedate cu 6%. Pe DN 1 C (drum ce tranziteaza Maramuresul), numarul accidentelor grave a crescut cu 8%, iar numarul persoanelor decedate a crescut cu 43%.

Conform raportului IGPR in primele sase luni ale anulu 2009, pe DN 1C (Cluj - Dej - Baia Mare – Halmeu) au fost inregistrate 36 de accidente rutiere grave (+24 fata de aceeasi perioada a anului 2008), 10 morti (+43) si 36 raniti grav (+13). Cauzele acestor evenimente au fost: viteza neadaptata la conditiile de drum (10 accidente soldate cu 4 morti si 10 raniti grav), neacordare prioritate vehicule (5 soldate cu 3 morti si 4 raniti grav), traversarea neregulamentara pietoni (5 evenimente soldate cu 5 persoane ranite grav)., nerespectarea distantei dintre vehicule (3 accidente soldate cu un mort si patru raniti grav) etc.

Pe DN 1 C, cele mai multe accidente s-au produs in zilele de marti si sambata (cate 8 accidente), urmata de vineri (7 accidente) si miercuri (6 evenimente). Joi si duminica s-au inregistrat cate trei evenimente, iar luni un singur eveniment. Ca un fapt inedit ar fi de mentionat ca in statisticile politiei nu se regaseste doar ziua de marti, ci si cifra 13 – aceasta fiind ora la care s-au inregistrat cele mai multe accidente de circulatie (6). Un numar mai mare de accidente s-au semnalat si dimineata, la ora 8.00, precum si la orele-dupa-amiezii, la ora 17.00.
Artere rutiere cu nivel ridicat de accidente:
• Dej-Bistrita-Vatra Dornei-Campulung Moldovenesc-Suceava;
• Bucuresti-Alexandria-Caracal-Craiova-Caransebes-Timisoara-Cenad;
• Bucuresti-Urziceni-Buzau-Ramnicu Sarat-Focsani-Bacau-Roman-Suceava-Siret;
• DN28 (Sabaoani)-Targu Frumos-Iasi;
• Caracal-Dragasani-Ramnicu Valcea-Olanesti;
• Cluj-Dej-Rastoci-Baia Mare-Livada-Halmeu-Frontiera cu Ucraina;

Artere rutiere cu nivel scazut de accidente rutiere:
• Bucuresti-Ploiesti-Brasov-Sibiu-Alba-Cluj-Oradea-Ungaria;
• Bucuresti-Titu-Gaiesti-Pitesti-Sibiu-Sebes-Deva-Arad-Nadlac;
• Bucuresti-Urziceni-Buzau-Ramnicu Sarat-Focsani-Bacau-Roman-Suceava-Siret;
• Turda-Targu Mures-Reghin-Toplita-Borsec-Piatra Neamt-Bacau;
• Brasov-Sighisoara-Targu Mures;
• Drobeta Turnu Severin-Targu Jiu-Horezu-varianta Sud Ramnicu Valcea D.N.7.

In perioada 15 iulie – 31 august 2009, marea majoritate a politistilor rutieri isi vor concentra eforturile pe segmentele de drum periculoase pentru a reduce numarul de accidente rutiere si victime. Oamenii legii vor actiona inclusiv pe tronsoane orare bine stabilite care reies din analiza de risc.










Maramuresul OnlineMaramuresul Online

In by Moroșanul, duminică, 12 iulie 2009


Leave a Reply