Italia se pregăteşte pentru o invazie de ţânţari fără precedent

În acest an în Italia, numărul ţânţarilor s-a mărit peste măsură, astfel încât, în curând italienii vor avea parte de o surpriză neplăcută.


Trimite stirea pe Yahoo! Messenger

Italia este pe punctul de a declanşa o stare de alarmă maximă pentru invazia de ţânţari. Pentru următorul sfârşit de săptămână este prevăzută o adevărată invazie a acestor insecte.

Aşa cum arată datele elaborate de "Bollettino Zanzare" (Buletinul Ţânţari) sponsorizat de către Vape Foudation şi realizat de către cercetători ai Institutului de Biometeorologie al Consiliului Naţional al Cercetării din Florenţa, în următoarele săptămâni alerta cu privire la înmulţirea ţânţarilor va urca până la nivelul 4, adică nivelul maxim prevăzut.

Capriciile climei din ultimele zile au creat condiţii prielnice pentru reproducerea în masă a binecunoscutului ţânţar tigru (specie de ţânţar care are originile în Africa).

Această insectă poate provoca epidemie de chikungunya, un tip de febră tropicală care lovit deja în trecut regiunea Emilia Romagna, în urmă cu 2 ani.Maramuresul OnlineMaramuresul Online


Leave a Reply